Prima paginăEconomie

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est solicită noi finanțări pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est solicită noi finanțări pentru reabilitarea termică a clădirilor publice

Dimensiune text

 

 

Marți, 7 august, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est s-a întrunit la Iași, în comuna Bivolari, pentru a discuta mai multe subiecte legate de absorbția fondurilor europene, inclusiv o analiză asupra evoluției POR 2014-2020 în Regiunea Nord–Est.

O hotărâre importantă, ce a primit sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regională, este cea care vizează transferul alocării rămase disponibile aferente PI 3.1.A – Reabilitarea termică a clădirilor rezidențiale către  PI 3.1.B – Reabilitarea termică a clădirilor publice, urmat de lansarea unui nou apel de proiecte în cadrul PI 3.1.B, pentru care este evident interesul mult mai ridicat al posibililor solicitanți de finanțare. „Această propunere va fi înaintată Autorității de Management pentru POR 2014 – 2020, în vederea utilizării sumei de 54 milioane euro pentru lansarea unui nou apel de proiecte pe PI 3.1.B”, anunță reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Regiunea Nord-Est are, prin POR 2014-2020, o alocare de peste un miliard de euro fonduri nerambursabile, reprezentând 17,51% din alocarea publică națională. „Până la sfârșitul lunii iulie, au fost semnate 326 de contracte, atât cu beneficiari publici, cât și cu entități private, care consumă 435,72 milioane euro din alocarea financiară, iar alte 119 contracte, în valoare de 85 de milioane euro, au fost pregătite de ADR Nord-Est și transmise la Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în vederea semnării” , a susținut Cristian Zamă, director al Organismului Intermediar POR.

ADR Nord-Est este implicată, ca beneficiar direct sau partener, în 20 de proiecte internaționale și două proiecte naționale, de rezultatele cărora beneficiază peste 250 de actori locali publici și privați, 900 de tineri care au fost instruiți și 135 de start-upuri ce au fost sprijinite.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este organul deliberativ pentru Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și este condus de un președinte și un vicepreședinte, funcții îndeplinite, prin rotație, pentru câte un mandat de un an, de către reprezentanții județelor. În prezent, președintele Consiliului este Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iași, iar vicepreşedinte este Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0