Prima paginăActualitate

Consiliul Local Roman a luat înapoi corpul D al CNRV

Consiliul Local Roman a luat înapoi corpul D al CNRV

Dimensiune text

 

În luna februarie, Consiliul Local Roman a aprobat darea în administrare a Colegiului Național „Roman-Vodă” a celor trei corpuri de clădire (A, B și D) și terenul aferent. Vineri, 8 septembrie, convocați într-o ședință de îndată, aleșii locali au aprobat, de data aceasta, luarea din administrarea colegiului a corpului D, urmând ca acesta să fie administrat direct de Consiliul Local. Procesul educativ nu va fi perturbat în niciun fel.

A fost singurul proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, fiind votat în unanimitate de cei 20 de consilieri locali, singurul absent fiind Daniel Vasiliu (PSD).

„Colegiul Național «Roman-Vodă» are în administrare trei corpuri principale de clădire și terenul aferent. Dintre aceste trei corpuri de clădire, corpul D este singurul care nu a fost reabilitat. Pentru includerea acestuia într-un program de reparații și pentru accesarea de fonduri nerambursabile, este necesar ca acesta să fie preluat în administrarea directă a Consiliului Local Roman. Pentru a se asigura desfășurarea normală a procesului de învățământ, este necesară menținerea unui drept de folosință în favoarea unității de învățământ pe durata cursurilor școlare”, a fost explicația din proiectul de hotărâre.

Clădirea corp D CNRV, clădire magazie corp D și terenul aferent acestora, în suprafață de 2.871 de metri pătrați, vor fi preluate de Primărie dintr-un protocol de predare-primire, de la acel moment plata utilităților urmând să fie făcută de către administrația locală. „Unitatea de învățământ preuniversitar Colegiul Național «Roman-Vodă» își păstrează dreptul de folosință gratuită asupra imobilelor menționate anterior, în scopul derulării procesului de învățământ, exclusiv în limitele orarului aprobat de Consiliul de Administrație, și doar pe durata cursurilor școlare”, se precizează în hotărâre, pentru a exista garanția că elevii și profesorii își pot desfășura cursurile în corpul D fără nicio problemă.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0