Prima paginăActualitateNeamt

Consiliul Județean va avea un administrator public

Dimensiune text

Noua organigramă, aprobată marţi, prevede această funcţie.

Consilierii judeţeni au fost de acord cu înfiinţarea unei direcţii care să se ocupe de întocmirea de proiecte special pentru atragerea de fonduri nerambursabile. Membrii legislativului judeţean s-au reunit, marţi, în şedinţă ordinară de Consiliu Judeţean, pe ordinea de zi fiind trecute 18 proiecte de hotărâre.

Aleşii judeţului au aprobat o asociere cu oraşul Târgu Neamţ şi una cu comuna Războieni, dar şi cheltuirea a 173.000 de lei pentru organizarea a patru evenimente de turism, până la sfârşitul acestui an. Astfel, pentru a 41-a ediţie a Festivalului muntelui Ceahlău s-au alocat 55.000 de lei, Festivalul de Lăută din Cetatea Neamţ primeşte o finanţare de 20.000 de lei, evenimentul „priNeamţ – infotrip dedicat mediului online din România şi străinătate” primeşte 30.000 de lei, iar participarea Consiliului Judeţean Neamţ la Târgul de Turism al României, de la Bucureşti, va avea un buget de 68.000 de lei.

Proiectul de hotărâre privind decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul didactic şi didactic auxiliar din unităţile de învăţământ finanţate din bugetul judeţului Neamţ, pentru luna mai 2015, a fost adoptat în unanimitate. Cinci instituţii ce aparţin de Consiliul Judeţean, inclusiv Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă Roman, vor primi, în total, 10.403 lei.

Modificarea organigramei şi a statului de funcţii a Consiliului Judeţean aduce, ca noutate, înfiinţarea funcţiei de administrator public, reorganizarea unor direcţii, servicii şi compartimente, precum şi înfiinţarea Direcţiei de Proiecte şi Programe de Dezvoltare Judeţeană. În cadrul Serviciului Programe Europene se înfiinţează Compartimentul Gestionare Proiecte şi Programe. Aceste structuri vor avea rolul de a întocmi şi gestiona proiecte cu fonduri europene implementate de Consiliul Judeţean Neamţ, dar şi rolul de consultant pentru acele primării din judeţ care nu-şi permit un serviciu de consultanţă.

Un alt proiect adoptat a fost cel referitor la rectificarea bugetară, Consiliul Judeţean primind fonduri pentru mai multe obiective în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.COMENTARII

WORDPRESS: 0