Consiliul Județean scoate din nămeți satele Mesteacăn și Tabăra

Dimensiune text

Autoritățile județene au trimis un utilaj pentru deszăpezirea satelor Mesteacăn și Tabăra.

 

 

Deși nu mai ninge de o săptămînă, în zona rurală a Romanului mai sînt sate izolate din cauza nămeților. În comuna Icușești, satele Mesteacăn și Tabăra nu au văzut, încă, lama tractorului după ultima ninsoare. Ca să ajungă cu deszăpezirea în cele două sate, autoritățile locale au fost nevoite să înlăture mai întîi zăpada de pe drumul Icușești – Bălușești.
Lucrăm de o săptămînă pentru degajarea drumurilor de zăpadă. Drumul Icușești – Mesteacăn este asemeni celui de la Roman la Piatra Neamț, adică se înfundă la prima fulguială„, a precizat Leonard Oprea, primarul comunei Icușești.

Cum autoritățile locale au în dotare numai un singur utilaj, pentru deszăpezirea tuturor drumurilor din comună au fost nevoite să încheie un contract cu o societate pentru închirierea a două utilaje. Toate cele trei utilaje s-au dovedit insuficiente pentru cantitatea de zăpadă căzută Și troienită în doar cîteva zile.

Văzîndu-se depășiți de situație, edilii comunei au cerut ajutorul Consiliului Județean. „Autoritățile județene ne-au trimis duminică o volă, cu care să deszăpezim cele două sate – Mesteacăn și Tabăra. Apreciez că ne vor trebui aproape două zile să desfundăm drumurile din aceste sate, pentru că zăpada este de 1,5 metri„, a spus primarul Leonard Oprea.

Pînă cînd se va putea circula spre satele Mesteacăn și Tabăra, copiii de gimnaziu, care merg la școala Bălușești, își prelungesc vacanța. Nici cei din școlile din Mesteacăn și Tabăra nu și-au mai văzut învățătoarele, pentru că acestea sînt navetiste.COMENTARII

WORDPRESS: 0