Consiliul Judeţean Neamţ are banii pentru aparatul de radiologie de la Roman!

Consiliul Judeţean Neamţ are banii pentru aparatul de radiologie de la Roman!

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02Consiliul Judeţean Neamţ, la intervenţia consilierilor judeţeni ai PNL, primeşte de la Guvern, în urma rectificărilor bugetare, una dintre cele mai importante sume alocate la nivel naţional.

În şedinţa de Guvern din data de 23 noiembrie 2016, privind cea de-a doua rectificare bugetară pentru anul 2016, s-au stabilit sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată care vor fi alocate pentru echilibrarea bugetelor locale.

„În urma prezentării situației, către Executiv, de către echipa consilierilor județeni liberali au fost alocați județului Neamț 35.534.000 de lei, mai mulți decât județelor Botoșani, Vaslui și altele. Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată vor fi alocate primăriilor din județul Neamț la prima ședință a Consiliului Județean, în urma unei analize, care va respecta următoarele criterii: populaţie, suprafaţa din intravilanul unităţii administrativ-teritoriale şi capacitatea financiară a unităţii administrativ-teritoriale. Alături de colegii mei liberali, din poziția de consilieri județeni, vom continua să fim atenți la nevoile edililor și ale comunităților locale ca să facem tot ce ne stă în atribuții pentru a rezolva problemele așa cum a fost și în cazul de față. Vom mai avea în vedere să facem apel ca Ministerul Dezvoltării să deconteze lucrările care au fost făcute pentru dezvoltarea comunităților locale. Totodată, ne-am preocupat și o vom face în continuare ca proiectul Neamț 2020, prin care județul nostru se va dezvolta, să fie o prioritate”, a declarat consilierul județean PNL, Florin Hopșa.

În aceste condiţii, conducerea Consiliului Judeţean Neamţ şi majoritatea deţinută de PSD nu mai au scuza lipsei de fonduri pentru alocarea sumei necesare achitării integrale a aparatului de radiologie fix Roentgen din dotarea Spitalului Municipal de Urgenţă – Roman şi astfel punerea acestuia în funcţiune. Reamintim organelor de decizie că această instituţie sanitară deserveşte peste 40% din populaţia judeţului Neamţ şi că sănătatea cetăţenilor trebuie să fie o prioritate, indiferent de orgoliile politice, mai ales acum în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

Biroul de presă al PNL Neamţ

(P)

Nota redacției: Conform regulilor Ziarului de Roman pentru campania electorală şi în baza contractului cu această formațiune politică, la acest articol nu vor fi acceptate spre publicare comentariile.

 


COMENTARII