Consiliul Concurenței a greșit față de Imrom SA

Dimensiune text

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au încurcat firmele pe care trebuiau să le audieze vineri, la Piatra Neamţ. Imrom SA nu mai face parte din anchetă, pentru că nu a participat la licitaţia avută în atenţie.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au venit vineri, 28 noiembrie, la Piatra Neamţ, pentru a discuta cu reprezentanţii unor firme verificate, faţă de acestea existând suspiciunea că au încălcat legea concurenţei în cazul unei licitaţii organizate de Primăria Ion Creangă. Cel trei firme nominalizate în anunţul privind şedinţa de audieri, anunţ afişat la Consiliul Judeţean Neamţ, erau SC Rovasag Prod SRL Sagna, SC E 85 Impex SRL Roman şi SC Imrom SA Roman.

conc 02Reprezentantul firmei Imrom SA neagă implicarea firmei sale în licitaţia organizată de Primăria Ion Creangă. Mihai Haivas spune că nici măcar nu a fost anunţat de audierile de vineri şi că nu are nicio legătură cu situaţia verificată de Consiliul Concurenţei, pentru că nu a participat la respectiva licitaţie.

Miercuri, 3 decembrie, biroul de presă al Consiliului Concurenţei a venit cu precizări. „Consiliul Concurenţei a derulat o investigaţie privind posibila încălcare a legii concurenţei de companiile SC Rovasag Prod SRL, SC E 85 Impex SRL şi SC Imrom SA, în cadrul procedurii de atribuire a unor contracte de achiziţie publică şi de concesiune de lucrări publice şi servicii, organizate de Primăria comunei Ion Creangă din judeţul Neamţ. În urma analizei derulate în cadrul investigaţiei, a reieşit că Imrom SA a participat împreună cu Rovasag Prod SRL şi E 85 Impex SRL la o singură cerere de oferte (Modernizare centru civic, comuna Ion Creangă) şi că, deşi a cumpărat caietul de sarcini, nu a mai depus nici o ofertă. În consecinţă, în conformitate cu prevederile Legii Concurenţei, s-a propus închiderea investigaţiei pentru SC Imrom SA, ca urmare a inexistenţei unor dovezi suficiente privind încălcarea legii”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, remis Ziarului de Roman.

„Eu ar trebui să-i dau în judecată pentru această eroare. De ce au trecut numele firmei pe anunţ, dacă eu nu am avut nicio treabă cu ancheta lor? Mi-au făcut o imagine proastă, fără ca societatea să fie implicată în ceva ilegal”, a spus Mihai Haivas, directorul general al SC Imrom SA.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei recunosc că, „deşi Imrom a fost parte în investigaţie, nu era necesară prezenţa companiei la audierile ce au avut loc la Piatra Neamţ. Compania va primi Decizia Consiliului Concurenţei, după ce aceasta va fi emisă”.COMENTARII

WORDPRESS: 0