Prima paginăSocialEducatie

Consilierul ministrului Educaţiei caută soluţii pentru liceele din Neamţ

Dimensiune text

Stelian Fedorca, consilier al ministrului Educaţiei, vine în Neamţ pentru o dezbatere pe tema învăţământului profesional şi tehnic.

Fostul secretar de stat din Ministerul Educaţiei, Stelian Fedorca, actual consilier al ministrului Educaţiei Răzvan Pricopie, vine în Neamţ pentru a discuta viitorul învăţământului profesional şi tehnic. Întâlnirea va avea loc la Piatra Neamţ, pe 29 noiembrie, la discuţii urmând să fie prezenţi directorii liceelor tehnice din judeţul Neamţ, reprezentanţi ai agenţilor economici şi reprezentanţi ai comunităţii interesaţi de soarta învăţământului profesional şi tehnic.

„Ne dorim să fie prezenţi la întâlnire toţi factorii interesaţi de acest sector al învăţământului, care să vină cu propuneri şi soluţii astfel încât şcolile profesionale şi liceele tehnice să producă ceea ce cere piaţa muncii, nu ceea ce doresc şcolile sau managerii lor. Ne propunem să profităm de experienţa domnului Fedorca din acest domeniu, să ne ajute să realizăm ceea ce am propus, având în vedere că dumnealui a pus bazele unui proiect de succes în acest domeniu în judeţul Braşov”, a spus inspectorul şcolar general al judeţului Neamţ, Viorel Stan.

Cele mai multe dintre liceele tehnice din Neamţ au primit, în cursul săptămânii trecute, vizita unui reprezentant al Ministerului Educaţiei. Acesta a verificat modul în care se aplică în liceele din Neamţ legislaţia referitoare la învăţământul tehnic, dar şi baza materială a liceelor şi, mai ales, modul în care aceasta este utilizată. „Concluziile au fost pozitive, reprezentantul ministerului a făcut aprecieri la adresa situaţiilor întâlnite în şcolile vizitate”, a spus inspectorul general Viorel Stan.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Ma numesc Bordianu Gheorghe, din orasul Dorohoi, jud Botosani, str Aleea Victoriei nr 7, bl D14,ap17. Cu deosebit respect, ma adresez catre dumnevoastra. In acest an am sustinut examen de titularizare, disciplina geografie, la Inspectoratul scolar Botosani. In urma sustinerii examenului am fost punctat, atat la prima corectura, cat si la contestatie cu media 3’50. Medie pusa din oficiu, se poate lua lucrarea mea si se poate verifica. Deci eu dupa 16 ani de profesor sunt dat afara din invatamant prin furt la munca mea. De 4 luni am apelat la toate autoritatile Romane, dar la toti le este frica, nu se implica. Pe parcursul acestor patru luni, am primit in luna august si in luna septembrie de la Ministerul Educatiei, ca vor veni sa corecteze, dar nu au mai venit, au scris la Consiliul National ca nu se mai baga. De la Inspectoratul scolar judetean Botosani, am solicitat o fotocopie a lucrarii dar nu mi-au trimis, in schimb ma minte continu, imi scrie ca am meritat 3’50, de mii de ori ca sa ma distruga total si are lucrarea mea in fata si poate arunca o privire pe aceasta lucrare ( pt ca stiu ca se pun inspectori generali cinstiti, cunascatori de metodica predarii) si nu sa ma distruga pe mine cu minciuni, hotii, talharii ( sa fie schimbata din functie ca nu isi merita aceasta functie prin gesturi si comportament. Eu am doi copii, o sotie f bolnava, singurul venit. Va rog ffff mult sa dati acest mesaj Domnului Ministru al Educatiei ca sa stie ce se face in sistem cu spaga, ciubucuri, arenjamente etc. Daca ar fi sa-mi corecteze lucrarea de la titularizare si sa se vada adevarul cinstit, lucrarea mea este mult peste media de promovare, nu de 3’50, apoi nu asi mai vrea sa fiu profesor in acest judet niciodata in orice judeta tarii. Am doua inspectii pt grad didactic doi cu f bine, dar daca sunt dat afara pe nedrept. Nu am comis abateri. Stima, respect, Bordianu Gheorghe. Va rog din suflet sa ma ajutati. Va multumesc mult.

  • Va rog sa mi permiteti sa mai adresez o plangere si cu aceasta cred ca asi inchia tot ce mai am de scris in legatura cu furtul la titularizarea mea ( la examenul de titularizare din acest an). M asi bucura foarte mult daca ati permite ca aceste doua mesaje sa fie publicate pe toate posturile de televiziune din Romania, pentru ca se merita. O mica descriere despre mine: de mic copil am avut o viata foarte chinuita ( crescut la cresa, la casa de copii, deci o viata enorm de grea, lacrimi, dupa lacrimi), copilarie total stinsa, fara zambet, fara prea mari bucurii. Eram printre cei mai buni elevi din clasa la matematica, dar nu mereu la geografie. Mi am satisfacut stagiul militar, un an si sapte luni, m am angajat la confectie, (dar dadeam mereu examen de admitere la ISE Iasi, nu reuseam, am reusit sa memorez exact jumatate de manual de economie politica, ce nu a fost suficent, apoi m am lasat de a mai da examen de admitere. M am casatorit, am doua fetite.Intre timp am mai facut multe cursuri de calificare, dar in timp mi a placut geografia mult, caracterizam orice zona de relief. Am dat examen de suplinitor cu 12 clase la ISJ Botosani si am obtinut o medie mare 8’30, ce mi a dat catedra la Sc nr 1, oras Dorohoi. Darul meu de profesor il aveam de mic copil, ma jucam de a profesorul, iar tovarasa educatoare ma cam certa, dar mereu, aprecia mult jocul meu. ţAm sustinut examen de admitere in anul 1996, am obtinut medii mari, stiam si stiu geografia pe de a rost. Mai tarzium am inscris la Universitate de Geografie, am absolvit, licentiat cu media 8’70, cinstit, am fost fericit de munca mea. La acest ISJ Botosani mereu aveau ura pe mine. S a redus nr de ore iar eu am fost primul pe lista care trebuia sa parasesc invatamantul. Au inceput cu spaga, nepotism, rude, dar stiinta, procent din ce in ce mai scazut.Vin sarbatorile de iarna, eu am un somaj ffff mic abia imi dau datoriile la banci, zilnic sunt amenintat de la credite, parca vor ca sa ma distruga. Multa stima, respect, cu mari scuze, Bordianu Gheorghe, fost profesor.