Consilierul local Daniel Petrea a demisionat

George Bălan, directorul Group Est Security, îi va lua locul în Consiliul Local Roman.

Consilierul local romaşcan Daniel Petrea, care a candidat pe listele APEL la alegerile locale din 2012, şi-a depus, luna aceasta, demisia din funcţia de consilier local. Daniel Petrea, care este şi director de Logistică în cadrul societăţii Agrana, a declarat că demisia este motivată de faptul că activitatea pe care o desfăşoară nu îi lasă suficient timp să se ocupe, aşa cum și-ar dori, de problemele de Consiliu Local.

Conform Statutului aleşilor locali, mandatul de consilier încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a acestuia, prin demisie. Încetarea mandatului se constată prin hotărâre a consiliului local, la iniţiativa primarului sau a oricărui consilier. „În toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia, consiliul local adoptă, în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză. Având în vedere că domnul consilier Daniel Petrea şi-a înaintat demisia din funcţia de consilier local, se impune adoptarea acestui proiectul de hotărâre”, este specificat în referatul constator la proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier, proiect care se va afla pe masa consilierilor locali la următoarea şedinţă, care va avea loc joi, 23 iulie.

„Am decis să demisionez pentru că activitatea mea profesională nu îmi mai permitea să mă ocup şi de această funcţie. Aşa cum s-a observat, am tot lipsit la ultimele şedinţe. Am decis că nu are rost să încurc oamenii”, a spus directorul Daniel Petrea.

În locul său va veni, conform listei de supleanți, aşa cum a confirmat primarul municipiului Roman, George Bălan, care este directorul Group Est Security. „Ceilalţi supleanţi, care se aflau pe listă înaintea domnului Bălan, nu au dorit să ocupe funcţia de consilier local, din motive de sănătate sau din cauza programului de lucru. Am discutat deja cu domnul Bălan şi contez pe faptul că dumnealui a fost un bun coechipier în rândul partidului. Tot aşa contez şi pe implicarea lui în problemele comunităţii locale”, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Componenţa Consiliului Local Roman a fost modificată, din iulie 2012 şi până acum, de şapte ori. În 2012, au renunţat la funcţia de consilier local Radu Vătavu, Gabriel Cimpoeşu şi Constantin Damaschin. Aceştia au fost înlocuiţi de Doru Alexandru, respectiv Andrei Fron şi Dumitru Ouatu. În 2013, au demisionat, pentru a deţine funcţii de conducere în instituţii publice, George Lazăr şi Cătălina Pălăncianu. Cei doi au fost înlocuiţi de Bogdan Savin şi Mihai Armanu. În 2014, Eugen Păuleţ a plecat din legislativul local, iar postul său a fost ocupat de Constantin Holban. În 2015, consilierul local Petru Gîndulescu a demisionat din funcţia publică, după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit incompatibil, iar locul său a fost ocupat de Ilie Boloca.


COMENTARII

WORDPRESS: 0