Consilierilor judeţeni le plac rapoartele

Dimensiune text

În şedinţa de luni, mai mulţi aleşi ai judeţului au cerut rapoarte de activitate pe diverse teme, de la mai multe instituţii. Surprinzător, întrunirea legislativului nu a mai generat pasiuni printre consilieri, care au votat toate proiectele.

Căldura a înmuiat orgoliile politice ale consilierilor judeţeni. Aceştia au reuşit performanţa ca, după mai multe luni, să aprobe toate proiectele dintr-o  şedinţă cu majoritate de voturi, fără discuţii inutile şi fără circ. Ședinţa ordinară a legislativului judeţean de luni a început cu depunerea jurământului noului consilier judeţean PP-DD, Neculai Iftode, care a înlocuit-o pe Nadina Simion, după ce aceasta a lipsit nemotivat de la trei şedinţe ordinare. După depunerea jurământului de către noul consilier, Neculai Puşcaşu, de la PSD, a cerut ca în procesele verbale ale şedinţelor să fie precizat, nominal, modul în care votează consilierii. Propunerea a fost aprobată de preşedintele Culiţă Tărâţă, apoi s-a trecut la alt proiect de pe ordinea de zi. Astfel, Mihai Alexandru (PC) a fost desemnat de colegii săi reprezentantul Consiliului Judeţean (CJ) în cadrul comitetului director al Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Oşlobeni, iar Vasile Pruteanu (PNL) fost desemnat reprezentantul CJ Neamţ în cadrul Consiliului de Administraţie al Bibliotecii Judeţene „G.T. Kirileanu” din Piatra Neamţ.

Câteva discuţii au fost la proiectul privind asocierea CJ Neamţ cu Inspectoratul Școlar, în vederea desfăşurării unui proiect pentru integrarea copiilor care au părinţi plecaţi în străinătate. „Am citit acest proiect şi vă spun că sunt lucruri care pot fi făcute şi fără bani. Spre exemplu, a fost prevăzută în buget o alocare financiară pentru închirierea unei săli, dar sala poate fi pusă la dispoziţie în mod gratuit de Consiliul Judeţean. Mai sunt acolo şi alte costuri, legate de realizarea unor diplome, dar eu cred că trebuie să folosim banii pentru copii şi nu pentru diplome”, a spus Gheorghe Iacoban, consilier judeţean UNPR. Legat de acelaşi proiect, Vasile Pruteanu (PNL) a cerut, la finalul proiectului, prezentarea unui raport de activitate din partea Inspectoratului Școlar.

Consilierii judeţeni Gheorghe Iacoban şi Vasile Puşcaşu au solicitat ca, la următoarea şedinţă, să fie prezentată o situaţie a unităţilor de învăţământ înainte de începerea şcolii, precum şi bilanţul de activitate la şase luni ale societăţilor comerciale care aparţin CJ Neamţ, în condiţiile în care doar la DRUPO sunt datorii de 1.000.000 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0