Consilierii locali vor vota acordarea tichetelor sociale

Dimensiune text

Regulamentul pentru acest an trebuie votat de legislativul local. Romaşcanii cu venituri mici ar urma să primească un sprijin de 160 de lei pe an. În jur de 3.000 de romaşcani beneficiază de acest sprjin acordat de la bugetul local. 

Consilierii locali sunt convocaţi joi, 26 februarie, în şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pentru a aproba, printre altele, noul regulament de acordare a tichetelor sociale, în vederea achiziţionării de alimente şi medicamente pentru familiile din care cel puţin un membru este pensionar, persoanele singure pensionare şi persoanele cu handicap din municipiul Roman.

Conform proiectului de hotărâre, valoarea unui tichet social va fi de 40 de lei. Aceste bonuri valorice urmează a fi distribuite de patru ori pe an. Beneficiarii pot fi: familii în care cel puţin un membru este pensionar, persoane singure al căror venit net mediu lunar pe membru de familie nu depăşeşte 750 lei sau persoane cu handicap.

Cei care vor solicita acordarea de tichete sociale trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în municipiul Roman. Pentru a fi aprobată acordarea de tichete sociale este necesară depunerea unui dosar care să cuprindă mai multe acte.

„Tichetele sociale se vor acorda de patru ori pe an după următorul grafic: 23 martie – 3 aprilie, 22 iunie – 6 iulie, 28 septembrie – 9 octombrie şi 7 decembrie – 18 decembrie. Completarea şi semnarea de către beneficiarul îndreptăţit a cererii şi declaraţiilor pe propria răspundere se face în faţa inspectorului Serviciului Public de Asistenţă şi Protecţie Socială, odată cu verificarea actelor de identitate şi a veniturilor. În cazul persoanelor nedeplasabile, cererile de acordare a tichetelor sociale se vor depune de către soţul, soţia sau reprezentantul legal, în baza actelor de identitate, cu consemnarea calităţii persoanei împuternicite. Dosarul se depune la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Roman o singură dată, respectiv în luna martie, pentru cei care vor sa beneficieze de patru ori pe an”, se arată în proiectul de hotărâre.

Titularii tichetelor sociale sunt obligaţi să comunice Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia în termen de zece zile de la data modificării.

Tichetele sociale se acordă, de către administraţia locală, de câţiva ani. În jur de 3.000 de romaşcani beneficiază de acest sprjin acordat de la bugetul local. Cu bonurile valorice, beneficiarii pot cumpăra doar alimente şi medicamente.


COMENTARII

WORDPRESS: 0