Prima paginăPolitica

„Consilierii județeni PNL Neamț vor fi alături de maicile de la Stăreția Mănăstirii Petru Vodă”

„Consilierii județeni PNL Neamț vor fi alături de maicile de la Stăreția Mănăstirii Petru Vodă”

Dimensiune text

 

Consilierii județeni liberali transmit regretul profund față de incidentul care a afectat Stăreția Mănăstirii Petru Vodă, în seara de 4 ianuarie 2020, când a izbucnit un incendiu puternic.

„Am aflat de încercarea prin care trec cei de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, comuna Poiana Teiului. Incendiul a afectat o parte din clădire și acoperișul. Suntem recunoscători că nu a fost vorba de vreo tragedie, care să ducă la pierderea de vieți omenești. Cât despre pagubele materiale care s-au produs atât eu, cât și colegii mei liberali din Consiliul Județean transmitem că suntem dispuși să acordăm ajutor, din perspectiva atribuțiilor de consilieri județeni. Vom convoca o ședință extraordinară și vom iniția un proiect de hotărâre pentru a putea acorda o sumă de bani, care va fi necesară pentru realizarea reparațiilor. Vom face asta de îndată ce vom primi solicitarea oficială, pentru a iniția aceste demersuri, potrivit legislației în vigoare. Regretăm acest incident și transmitem încă o dată că vom oferi tot suportul necesar. Fie ca Dumnezeu să fie alături de cei de la Stăreția Mănăstirii Petru Vodă pentru a trece de această grea încercare”, a declarat liderul consilierilor județeni Florin Hopșa.

În urma incendiului de sâmbătă seara au ars: mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp, obiecte de mobilier aflate în chilii, cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult și aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

PNL Neamț
Comunicat de presă

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0