Prima paginăActualitateNeamt

Consilierii judeţeni din AGA și-au votat indemnizaţiile

Dimensiune text

Consilierii judeţeni şi-au aprobat venituri mai mari într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean (CJ) care s-a desfăşurat, joi, în mai puţin de două minute. Legislativul judeţean a fost convocat în şedinţă ordinară la ora 9.00, iar cei 32 de consilieri judeţeni prezenţi au avut mai multe obiecţii cu privire la cele 13 proiecte de pe ordinea de zi.

Vasile Pruteanu (PNL) i-a acuzat de lipsă de fair-play pe colegii de la PSD, după ce Dan Manoliu a propus înlocuirea lui Andrei Ignat (PNL) cu Radu Tudorel (PSD), ca reprezentant al CJ Neamţ în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la SC Troleibuzul SA. Discuţiile despre algoritmul politic din cadrul legislativuluiș judeţean au fost întrerupte de Daniela Soroceanu, secretarul judeţului Neamţ, care le-a amintit consilierilor că au adoptat o hotărâre privind algoritmul politic în luna februarie şi că trebuie să respecte propria decizie. Prin urmare, cel propus şi votat ca membru AGA la SC Troleibuzul a fost Mihai Alexandru (PC). Ulterior a fost modificată şi structura AGA la Drupo SA şi la ApaServ, apoi consilierii s-au grăbit să voteze celelate proiecte fără prea multe întrebări.

După finalul şedinţei ordinare, consilierii au rămas pe loc pentru a vota singurul proiect al şedinţei extraordinare, proiect iniţiat de 21 de aleşi. Astfel, „indemnizaţia lunară a membrilor AGA din societăţile comerciale în care CJ Neamţ este acţionar sau asociat a fost stabilită la un cuantum de 20% din salariul directorului, pentru o şedinţă şi pentru mai mult de o şedinţă pe lună, cu menţiunea că nerespectarea mandatului atrage revocarea acestuia”. Cum salariul unui director este de câteva mii de lei pe lună, este de înţeles că indemnizaţia unui membru AGA va ajunge la câteva sute de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un citizen 7 ani

    indemnizatii pentru nimic. asa nu avem parte de evolutii decat in plan personal