Prima paginăSocial

Consilieri pentru şomeri

Dimensiune text

O organizaţie non-guvernamentală vrea să-i ajute pe locuitorii de la sate să îşi găsească un loc de muncă.

Sute de persoane din mediul rural vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă printr-un proiect implementat de Centrul Rromilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună” şi Centrul de Formare în Profesiuni Sociale „Pro Vocaţie”. În cadrul acestui proiect vor fi create şi dezvoltate şase centre comunitare de servicii integrate, care furnizează servicii ce vizează consolidarea competenţelor socio-profesionale şi plasarea asistată pe piaţa forţei de muncă a persoanelor din mediul rural, din Regiunea Nord-Est şi Regiunea Sud-Vest.

Activităţile proiectului vizează să ofere servicii integrate pentru cel puţin 800 de persoane inactive, 600 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi 400 de someri. În centre se vor furniza servicii de consiliere şi orientare privind formarea profesională şi oportunităţile de ocupare a membrilor comunităţilor rurale, servicii de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale şi asistenţa privind înfiinţarea de mici afaceri, servicii de informare, educare, conştientizare cu privire la importanţa sănătăţii şi servicii de consiliere socială în funcţie de nevoile celor care se vor adresa centrelor.

Cei implicaţi în proiect vor face o cercetare sociologică la nivelul judeţului Neamţ, pentru a vedea care dintre localităţi ar avea nevoie de centre comunitare. În acest sens, la o şedinţă care a avut loc la Prefectura Neamţ, alături de reprezentantul organizatorilor – sociolog George Rădulescu – au fost prezenţi directorul Cancelariei prefectului, consultatul pe problemele rromilor din cadrul Prefecturii, reprezentanţi ai serviciilor publice deconcentrate cu competenţe în domeniile social, ordine publică, sănătate şi stastistică, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale şi mediatori sanitari.

COMENTARII

WORDPRESS: 0