Consiliere psihologică gratuită pentru bolnavii de cancer

În ultimii ani, incidența cancerului a cunoscut o creștere impresionantă, fiind, după bolile cardiovasculare și accidente, pe locul trei între cauzele mortalității.

 

 

Cu toate acestea, experiența și cunoștințele acumulate în ultimele două decenii au început să demoleze mitul neputinței în lupta contra cancerului, conturându-se activități care să-i ajute pe cei loviți de această maladie. Printre acestea, un rol important revine consilierii psihologice și încercărilor de reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer, ca factori esențiali care vin în completarea tratamentului medical.

O dovadă a faptului că și la noi începe să fie conștientizată importanța acestor activități este numărul mare al celor care au apelat, în ultimele luni, la serviciile oferite de Centrul Regional Nord-Est Oncosuport Iași. În acest moment, în evidențele Centrului Oncosuport Iași se află 360 de persoane, dintre care 166 persoane diagnosticate cu cancer și 194 de aparținători ai acestora.

Centrul Regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – Oncosuport Iași a fost înființat prin proiectul „Rețea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, „Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative, în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociația de Terapii Integrative „Sfântul Nectarie” – România.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în bulevardul „Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de Nord-Est a țării, diagnosticate cu cancer de sân, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorilor acestora.


COMENTARII

WORDPRESS: 0