Conserve românești din fructe și legume – Pregătește-ți cămara pentru iarnă!

Conserve românești din fructe și legume – Pregătește-ți cămara pentru iarnă!

 

 

Românii fac totul pentru a-și umple cămara cu preparate culinare delicioase care se păstrează în timp. Pentru reușita conservelor din fructe și legume ei cheltuie destul de mulți bani pe care îi obțin rapid printr-un credit rapid fără acte – credix. Fac aceste sacrificii pentru că nimeni din familia lor nu poate rezista la zacusca delicioasă, dulcețurile parfumate din cireșe amare și trandafiri, compoturile aromate din caise, piersici, vișine, cireșe, sucul de roșii atât de delicios sau la murăturile asortate.

Pentru ca totul să iasă perfect, trebuie să folosească borcane perfect curate, vase și ustensile adecvate, fructe și legume proaspete și sănătoase. Toate conservele se păstrează în locuri curate, uscate și răcoroase. Pentru conservarea mai bună a unor preparate culinare se folosesc plante aromate și condimente în cantitate mai mare: mărar, tarhon, cimbru, frunze de țelină, frunze de vișin, hrean, boabe de muștar, boabe de piper, frunze de dafin și altele.

Deși se cheltuie mai mulți bani, este important să se aleagă doar fructe și legume bio, care sunt mai sănătoase. Pentru a avea banii necesari pentru tot ce le trebuie, românii pot face un credit cu buletinul, simplu și rapid și astfel reușita conservelor pentru iarnă este garantată.

Rețete de conserve românești din fructe și legume

 

Ciuperci conservate în apă și oțet:

  • Se folosesc următoarele ingrediente: 400 ml apă, 1 kg ciuperci, 600 ml oțet, 35 g sare, piper boabe și 3-4 frunze de dafin.
  • Se procedează astfel: se curăță și se spală ciupercile; se amestecă oțetul cu apa, sarea, piperul și frunzele de dafin și se fierbe compoziția la foc mic; se adaugă ciupercile și se lasă să fiarbă 10 minute; se scot ciupercile și se pun în 4 borcane mici, iar apoi se adaugă zeama aromată cu oțet; borcanele se închid ermetic cu capace; acestea se pot fierbe apoi în bain-marie timp de un sfert de oră și apoi se lasă să se răcească.

 

Salată de gogoșari și ardei:

  • Se folosesc următoarele ingrediente: 1,5 kg gogoșari roșii și 1,5 kg ardei grași, 100 g zahăr, 300 ml oțet, 2 rădăcini de hrean, 3 frunze verzi de țelină, 2 frunze de dafin, 25 g sare.
  • Preparatul se realizează astfel: se spală ardeii și gogoșarii, se curăță de cotoare și se taie în șuvițe subțiri; se amestecă oțetul cu apa, zahărul, sarea, frunzele de țelină și frunzele de dafin; apoi se adaugă ardeii și gogoșarii și se lasă să stea în această compoziție timp de 1 oră; în acest timp ardeii și gogoșarii se înmoaie și lasă zeamă, de aceea trebuie amestecat cu o lingură de lemn din când în când; la final se pune oala pe foc și se fierbe 4 minute; compoziția se pune în borcane din sticlă, care se închid ermetic.

 

Sos de roșii cu ghimbir:

  • Se folosesc următoarele ingrediente: 2 kg roșii, 2 cm rădăcină de ghimbir, 2 cepe, 200 ml oțet, 200 g zahăr, 2-3 căței de usturoi, jumătate de linguriță ienibahar, 3 frunze de dafin, o lingură cu sare, jumătate de linguriță de piper măcinat.
  • Se prepară astfel: se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt; se curăță usturoiul, se spală și se taie în bucățele mici; se spală roșiile și se taie felii; într-un vas pe foc mic se pun la fiert roșiile amestecate cu ceapa și usturoiul, timp de 10 minute; apoi se adaugă condimentele – ienibaharul, oțetul, zahărul, dafinul, sarea și piperul; se fierbe compoziția timp de un sfert de oră; se elimină frunzele de dafin iar apoi compoziția se pasează; se pune compoziția iar la fiert 6 minute; apoi se pune în sticle care se închid ermetic, se acoperă cu o pătură și se lasă să se răcească.

Poftă bună!

 

 

Advertorial Credix.ro

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0