Congres extraordinar pentru alegerea preşedintelui executiv şi a vicepreşedinților PSD

Dimensiune text

Duminică, 18 octombrie, vor avea loc alegerile pentru funcţiile de preşedinte executiv şi vicepreşedinţi ai Partidului Social Democrat la nivel naţional, alegerile urmând să aibă loc în cadrul Congresului Extraordinar care va avea loc la Bucureşti, la Sala Palatului. De asemenea, în cadrul acestui congres va fi votat şi noul Statut al partidului, la care au fost făcute o serie de modificări.

Sunt 15 candidaţi înscrişi pentru cele zece poziţii de vicepreşedinţi bărbaţi, şase femei pentru cele patru posturi alocate acestora şi doar doi înscrişi pentru funcţia de preşedinte executiv – Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Constantin Niţă, liderul PSD Braşov.

Senatorul PSD romaşcan Ioan Chelaru numeşte acest congres „un moment al schimbării de generaţii”.

„Duminică va avea loc un congres extrem de important, care vine într-o perioadă în care România este condusă de un guvern social democrat, un guvern de stânga. Este un congres şi cu alte semnificaţii, reprezentând, practic, un moment al schimbării de generaţii. Și proiectul care va fi prezentat de preşedintele ales duminica trecută, domnul Liviu Dragnea, un proiect de viitor, pe termen lung, dar şi cu obiective imediate, este aşteptat de către toată echipa acestui partid, care, în prezent, numără peste 500.000 de membri, dar este aşteptat şi de ţară, pentru că se ştie că PSD este un partid care a contat întotdeauna, chiar şi atunci când a făcut opoziţie. Congresul, în afară de lucrurile care privesc viitorul, care va oferi o proiecţie din partea social democraţilor spre viitor, are şi alte scopuri. Se vor vota un nou proiect de Statut, o serie de modificări care sunt chemate să îmbine stabilitatea unor funcţii, cu răspundere mare, şi promovarea, după anumite criterii, a celor care vor conduce, pe diverse paliere, activitatea politică”, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

Modificările statutului partidului vizează eficientizarea activităţii

Noul Statut al PSD vine să implice tinerii în activitatea structurilor partidului. „Biroul Permanent al PSD va fi format din preşedinte executiv, vicepreşedinţi, iar comitetul executiv va cuprinde şi preşedinţii organizaţiilor judeţene, care, până în prezent, aveau şi alte atribuţiuni. Este adevărat că se face o separaţie a răspunderilor pe funcţii. Din acest motiv, noul preşedinte Dragnea a apreciat – pe bună dreptate, consider eu – că e bine ca funcţiile din teritoriu, inclusiv cele de preşedinte, să nu facă parte din structura numărul unu, cea a biroului permanent, lăsând posibilitatea ca cei care sunt preşedinţi la judeţe să îşi poată coordona echipa şi să aibă şi o anumită autonomie”, susţine Ioan Chelaru.

Senatorul Chelaru consideră că preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene, ar trebui să facă parte din structurile de conducere centrale ale partidului.

„Eu sper ca judeţul Neamţ să fie reprezentat la nivel central, pentru că este un judeţ care a avut, în ultima perioadă, rezultate bune. Este un judeţ care a avut o anumită continuitate în activitatea politică de stânga şi de susţinere a proiectelor şi programelor guvernamentale, iar din acest punct de vedere apreciez că preşedintele PSD Neamţ, domnul Arsene, ar trebui să facă parte din structurile de conducere centrale. Are destulă experienţă, este şi parlamentar, deci a văzut ce înseamnă activitatea şi la centru, şi în teritoriu, şi eu spun că ar fi trebuit să fie propus pentru o funcţie de vicepreşedinte. Faptul că nu se regăseşte pe lista de propuneri pentru vicepreşedinţi este o decizie a dumnealui, care este unul dintre cei care au susţinut separaţia în funcţii, în sensul în care preşedintele judeţului să nu fie şi vicepreşedinte. Însă, în partid mai sunt şi alte funcţii centrale, şi foarte importante, pe care eu cred că domnul Arsene le merită”, a afirmat senatorul Ioan Chelaru.COMENTARII

WORDPRESS: 0