Prima paginăSanatate

Confortul pacienților costă 2,5 milioane de lei

Dimensiune text

Lucrările de reparații și renovare au intrat pe ultima sută de metri la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

 

Potrivit directorului financiar contabil al spitalului, Leonard Achiriloaei, anul acesta suma totală pe care a investit-o spitalul în creșterea confortului pacienților și modernizarea rețelelor de utilități se ridică la 2,5 milioane de lei. La acestea se mai adaugă alte 500.000 de lei, fonduri guvernamentale, pentru termoizolarea exterioară a spitalului, 500.000 de lei de la Consiliul Județean, pentru înlocuirea lifturilor, și se mai speră la alte finanțări tot de la Consiliul Județean.

„În momentul de față, avem în derulare lucrări de circa două milioane de lei, iar celelalte lucrări urmează să intre în procedura de atribuire. Am făcut un memoriu către Consiliul Județean, de unde sperăm să mai obținem fonduri. Am avea nevoie de 150.000 de lei pentru a continua lucrările la acoperișul secției Pediatrie și 100.000 de lei pentru secția Psihiatrie. Faptul că am avut un excedent bugetar ne-a permis să investim în reparații capitale atît pentru sporirea confortului pacienților, cît și pentru îndeplinirea criteriilor necesare acreditării. Pînă la sfîrșitul anului se vor face reparații capitale în fiecare secție din spital”, a declarat directorul financiar contabil Leonard Achiriloaei.

Potrivit acestuia, singura problemă pe care o întîmpină spitalul se înregistrează la fondurile pentru medicamentele din programele naționale de sănătate. Întrucît banii vin cu mare întîrziere de la Minsiterul Sănătății, spitalul a reușit să plătească la acest capitol abia facturile din decembrie 2011.

COMENTARII

WORDPRESS: 0