Conducerea PSD s-a reunit la Neamț

Dimensiune text

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) s-a reunit sâmbătă, 16 ianuarie, la Piatra Neamţ, iar în scurt timp se vor stabili listele de candidaţi pentru alegerile locale, după cum a anunţat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

„Am convocat Comitetul Executiv pentru a discuta câteva proiecte pe care trebuie să le urmărim în campania electorală pentru alegerile locale, de asemenea câteva acţiuni de organizare, discutarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ, în cea mai mare parte. În ceea ce priveşte strategia de campanie, pentru că s-a tot vorbit despre asta, ne cunoaştem de foarte mulţi ani, nu este nevoie de strategii sofisticate de campanie electorală. Să facem ceea ce am făcut tot timpul foarte bine, şi anume să discutăm cu oamenii. Este un partid îndreptat către cetăţeni”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a ajuns la Piatra Neamţ încă de vineri, 15 ianuarie, conducând consultările din cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Unindu-şi forţele, echipa PSD Neamţ a reuşit să aducă în inima Moldovei conducerea partidului, prin reprezentanţii Comitetului Executiv Naţional. Împreună cu echipa PSD Neamţ şi câţiva membri ai Comitetului Executiv, Liviu Dragnea a depus, vineri, o coroană la statuia lui Mihai Eminescu din Piatra Neamţ, aducând, astfel, un omagiu marelui poet naţional.

După consultări, Liviu Dragnea a susţinut o declaraţie de presă, având ca teme de interes preocuparea pentru deciziile ce trebuie luate peste Prut, relaţia cu Victor Ponta, alianţa cu UNPR, cât şi susţinerea, în continuare, a lui Călin Popescu Tăriceanu la conducerea Senatului.

Sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD a precizat că vor fi câteva abordări diferite faţă de campaniile electorale precedente.

„O să avem câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. Vom avea un proiect de deschidere a partidului către cetăţeni, vom invita cetăţeni din fiecare comunitate să participe la alegeri pe listele noastre, cetăţeni care vor să se implice în viaţa comunităţii. De asemenea, vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres. 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri. De asemenea, vom discuta în amănunt despre legea finanţării partidelor, pentru că sunt proceduri foarte bine definite, dar care trebuie înţelese bine. Orice neregulă financiară în finanţarea campaniei electorale poate duce la anularea mandatului de ales”, a punctat Liviu Dragnea.

Secretarul general al PSD va fi coordonatorul campaniilor electorale

psd 02Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, va fi coordonatorul campaniilor partidului din 2016, a decis, sâmbătă, Comitetul Executiv Naţional reunit la Piatra Neamţ. „Marian Neacşu, în săptămâna următoare, va stabili liniile principale de strategie electorală şi de acţiuni politice şi de campanie electorală. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Comitetului Executiv Naţional echipa de campanie”, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

PSD va definitiva listele de candidaţi pentru alegerile locale în prima parte a lunii februarie.

„Pe 27, 28, 29 ianuarie vom avea întâlnirea grupurilor parlamentare, tot atunci vom avea un Comitet Executiv Naţional care va stabili, printre altele, şi politica de alianţe în alegerile din acest an. Am cerut colegilor preşedinţi de filiale ca, până la următoarea întâlnire de peste două săptămâni, să aibă o discuţie largă, o discuţie chiar formală, cu fiecare organizaţie judeţeană, cu structurile statutare, pentru ca decizia pe care o vom lua peste două săptămâni să fie decizia care are cea mai largă susţinere în partid. În prima parte a lunii februarie, urmează să avem discuţia finală şi să stabilim candidaţii pentru toate localităţile şi pentru toate listele”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că vineri a avut o întâlnire cu fiecare organizaţie în parte, în care s-a făcut o primă evaluare a situaţiei politice din teritoriu.

În cadrul întâlnirii din weekend, preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene, a prezentat conducerii partidului proiectul prin care cetăţenii pot alege viitorii consilieri locali.

„Vineri şi sâmbătă a avut loc la Piatra Neamţ Comitetul Executiv Naţional al PSD. Pentru noi, cei din PSD Neamţ, a fost o onoare să organizăm acest Comitet Executiv, în cadrul căruia am prezentat un proiect iniţiat de PSD Neamţ”, a afirmat Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ.

„Astăzi am avut un Comitet Executiv foarte bun, unde am adoptat câteva hotărâri importante pentru PSD şi pentru activitatea noastră din anul 2016, fiind vorba, în special, de activitate de campanie electorală. Astăzi am aprobat un proiect important, un proiect iniţiat la ideea domnului Arsene şi a organizaţiei PSD Neamţ, care vine în continuarea hotărârilor adoptate la congresul PSD, şi anume o hotărâre importantă de deschidere a partidului către societate, către oameni. Este vorba despre modalitatea prin care vrem să construim listele de consilieri locali, la alegerile din iunie 2016. Vom iniţia acţiuni, aşa cum am început în Neamţ, prin care cetăţenii vor avea posibilitatea să propună, din cadrul comunităţii respective, oameni pe care ar dori să îi vadă în consiliul local. Sunt mulţi oameni care au iniţiativă, notorietate, idei şi care ar putea reprezenta un plus pentru dezvoltarea fiecărei comunităţi”, a spus Liviu Dragnea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0