Conducea băut un microbuz de transport persoane

Conducea băut un microbuz de transport persoane

Șoferii trebuie să evite centrul Romanului
Dovada plăţii amenzii de circulaţie se va putea trimite Poliţiei pe e-mail
Luni, circulația este interzisă pe strada Sucedava pînă la orele 22

 

controale politie transportatori 2Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 21 – 23 noiembrie, la nivel naţional și local sunt organizate acţiuni preventiv-reactive, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, pe principalele intrării şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, participă efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Astfel, în cursul zilei de luni, polițiștii nemțeni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 lei. Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 29, dar au fost sancționați și trei conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară.

Totodată, polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, doi conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, unul dintre acesta fiind depistat sub influența alcoolului. În total, șase permise de conducere au fost reținute și un certificat de înmatriculare a fost retras.

„Luni, 21 noiembrie, în jurul orei 7.40, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din Republica Moldova. Acesta conducea un microbuz în regim de transport persoane, pe strada Mihai Viteazu din Piatra Neamț, efectuând o cursă regulată Piatra Neamț – Iași – Orhei (Republica Moldova), iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au reținut permisul de conducere conducătorului auto, care a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.125 lei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Vasile Tudorachi 1 an

    La asemenea stiri,nu poti sa te declari ”multumit,” doar, de profesionalismul agentilor de la Politia rutiera, care, prin actiune au prevenit ”o noua tragedie” ce putea sa se intample.Bravo!

  • error: Content is protected !!