Condamnați pentru că au amenințat un polițist

Dimensiune text

Un bărbat din Bătrînești și soția acestuia riscă nouă luni de închisoare pentru că au amenințat un polițist cu toporul. Fapta a avut loc în luna mai 2011, într-o zi de pomenire a morților.

 

 

Un bărbat și soția acestuia din satul Bătrînești, comuna Icușești, au primit cîte nouă luni de închisoare din cauză că au atacat un polițist. Fapta s-a petrecut la începutul lunii mai anul trecut, într-o zi în care oamenii din sat ieșiseră la morminte pentru a-și pomeni morții. Atunci, Ioan Vieru și soția acestuia și-au pomenit morții din cimitir cu multe pahare de alcool. Omul și-a aminitit, apoi, că are situații nerezolvate cu polițistul din sat, așa că, atunci cînd  l-a văzut, a început să-l amenințe pe omul legii cu un topor.

Șeful postului de poliție Icușești s-a oprit la locuința unei familii din localitate pentru aplanarea unui scandal. După aplanarea conflictului, în momentul în care polițistul s-a deplasat la autoturismul de serviciu, a fost abordat de Ioan Vieru. Acesta, înarmat cu un topor și îndemnat de soție, a început să-l amenințe pe polițist cu moartea, pe motiv că omul legii le-a dat mai multe amenzi de-a lungul timpului. Prima dată, localnicul a fost dezarmat de polițist, dar, apoi, Ioan Vieru a reușit din nou să pună mîna pe topor, cu intenția clară de a-l lovi pe agent. Fiind din nou amenințat, șeful de post a scos armamentul din dotare și a tras un foc de avertisment în plan vertical. Asta nu l-a impresionat pe scandalagiu, care a continuat să-l atace pe șeful de post. Atunci, agentul de poliție a tras în Vieru, rănindu-l în piciorul drept.

Săptămîna trecută, dosarul penal pentru ultraj, întocmit lui Ioan Vieru și soției acestuia, Anica, a fost soluționat de Judecătoria Roman. Instanța a decis ca fiecare soț să primească cîte nouă luni de închisoare cu executare și să plătească statului cîte 500 lei, cheltuieli de judecată. Decizia Judecătoriei Roman este revocabilă, aceasta putînd fi atacată cu recurs.COMENTARII

WORDPRESS: 0