Prima paginăSocialEducatie

Concursuri „pe şcoală” pentru ocuparea posturilor libere

Dimensiune text

Lista posturilor libere cuprinde 160 de poziţii, norme întregi sau grupuri de ore.

În 34 de şcoli din judeţ – cele mai multe, şcoli din mediul rural – vor fi organizate, începând de vineri, 19 septembrie, concursuri pentru acoperirea posturilor care nu şi-au găsit încă un ocupant printre candidaţii care au participat la concursurile organizate de Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare. În Neamţ sunt 160 de norme şi fracţiuni de norme, la acest moment, pentru care se organizează concurs. Tot prin concurs organizat la nivelul şcolii se vor ocupa şi posturile care, din diverse motive, se vor vacanta şi în cursul anului şcolar.

„Organizarea acestor concursuri este prevăzută de lege. Noi, ca inspectorat şcolar, putem repartiza pe posturi candidaţii care au participat la concurs, în baza notelor obţinute. Sunt situaţii în care nu au fost candidaţi la anumite discipline, sunt discipline la care niciun candidat nu a reuşit să obţină media 5, deci nu a putut fi repartizat în etapele de mobilitate de până acum, sau sunt posturi pentru care nu au existat solicitări din partea candidaţilor care au dat concurs. Pe unele posturi au mers deja oameni la catedră, încă din prima zi de şcoală, sub rezerva faptului că s-ar putea ca la concurs să fie mai mulţi candidaţi înscrişi pentru acel post. Acolo unde nu s-a prezentat, încă, nimeni, orele au fost împărţite, deocamdată, între colegii din şcoală. Concursul este unul cu probă practică şi teoretică, există posibilitatea contestării deciziei”, a spus inspectorul şcolar general adjunct Gabriela Banu, preşedintele comisiei de mobilitate a cadrelor didactice.

Printre orele care vor fi repartizate în urma acestor concursuri se numără numeroase ore de pregătire şi instruire practică de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Danubiana” şi Colegiul Tehnic „Petru Poni”, posturi de educatoare şi învăţătoare în şcoli din mediul rural, posturi de profesori de limbi străine, de asemenea din şcoli de la ţară.

COMENTARII

WORDPRESS: 0