Prima paginăEducatie

Concursul „Speranță pentru mîine” și-a desemnat cîștigătorii

Dimensiune text

Biblioteca Municipală „George Radu Melidon” din Roman a găzduit vineri, 1 iunie, la sediul provizoriu din creșa „Smirodava”, a X-a ediție a concursului de cultură generală destinat liceenilor.

 

Intitulat „Speranța pentru mîine”, concursul a cuprins un test de 100 de întrebări grilă din domenii diverse: artă, biologie, geografie, invenții, istorie, literatură, politică, religie, sport și tehnică. La ediția din acest an a concursului „Speranță pentru mîine” s-au înscris elevi din șase licee, fiecare liceu avînd un echipaj format din trei elevi care, timp de o oră, au ales răspunsurile la întrebări. „Testul pe care l-a pregătit colegul meu, Iulian Gavrilă, a dat posibilitatea elevilor de a atinge două scopuri: cunoașterea obiectivă de sine și antrenarea minții pentru noi și tot mai dificile probleme„, a declarat Cristina Panaite, directoarea Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon”.

Concursul a fost organizat pe două secțiuni: individual și pe echipe. Primele trei locuri la individual au fost cîștigate de: Laura-Elena Baciu (Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman) – locul I, Paul Enășcuț (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani) – locul II și Lucian Imbrea (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani) – locul III. Pe echipe, liceele clasate pe primele trei poziții au fost: Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani – locul I, Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman – locul II și Seminarul Teologic Romano-Catolic „Sfîntul Franscisc de Assisi” din Roman – locul III. Participanții au primit premii în bani oferite de Vasilică Murărița, diplome și cărți ale scriitorilor romașcani. Concursul a făcut parte dintre manifestările dedicate Zilei Internaționale a Copilului.COMENTARII

WORDPRESS: 0