Concurs european de traducere, pentru elevi

Concurs european de traducere, pentru elevi

 

juvenes-translatoresInspectoratul Școlar Judeţean Neamţ informează că a fost lansată o nouă ediţie a concursului de traducere pentru şcoli „Juvenes Translatores”. Concursul este conceput pentru a oferi elevilor de 17 ani (născuţi în 1999), din şcoli din întreaga Europă, prima experienţă de traducător. Participanţii vor avea posibilitatea de a lua parte la un test de traducere, care va avea loc în aceeaşi zi în toate ţările Uniunii Europene, 24 noiembrie 2016. Elevii înscrişi în această competiţie pot traduce în sau din orice limbă oficială a UE şi sunt invitate să se înregistreze în concurs toate unităţile şcolare.

Liceele îşi pot înscrie elevii la concurs la adresa de internet ec.europa.eu/translatores sau la http://bit.ly/W2iEZY până la data de 20 octombrie 2016, ora 12.00 AM (ora Bruxelles-ului).

„Concursul, aflat la cea de-a zecea ediţie, este deschis elevilor, indiferent de naţionalitate, iar fiecare liceu poate înscrie între 2 şi 5 elevi. Elevii vor traduce un text de o pagină, în funcţie de alegerea exprimată, pentru oricare dintre cele 552 de combinaţii posibile între cele 24 de limbi oficiale ale UE. Textele traduse de elevi vor fi notate de traducători din cadrul Comisiei Europene, care vor selecta câte un câştigător pentru fiecare ţară. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2017”, precizează un comunicat al ISJ Neamţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0