Concurs de șah pentru pensionari

Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman, pasionați de șah, se vor întrece în primul concurs din acest an organizat la nivelul instituției.

 

 

Înscrierile la concursul de șah, stabilit să se desfășoare vineri, 23 martie, se fac zilnic la sediul CARP. Concursul este programat pe două secțiuni, avansați și amatori. Ca să poată participa la concurs, șahiștii pensionari trebuie să fie membri ai CARP, să nu aibă restanțe la împrumuturile acordate și la plata cotizației. „Inițial, concursul a fost programat pe 16 martie, dar cei care s-au înscris nu au întrunit condițiile de participare și a fost nevoie să luăm legătura cu ei pentru a intra în «legalitate»„, a precizat profesorul Dumitru Huțanu, coordonatorul Clubului de Șah din cadrul CARP Roman.

Concursurile de șah sînt manifestări de tradiție ale CARP Roman. Clubul de Șah din cadrul instituției a luat ființă în anii 1980. În prezent, clubul adună zilnic, între orele 10 și 16, pensionari împătimiți de sportul minții, care se întrec în concursuri organizate ad-hoc sau oficial, la inițiativa CARP. Anul trecut, concursul a fost cîștigat de Vasile Panainte, la secțiunea avansați, și Constantin Crețu, la secțiunea începători. Premierea celor mai buni concurenți va consta în diplome și premii în bani, care vor fi asigurate din fondurile CARP.


COMENTARII

WORDPRESS: 0