Prima paginăSocial

Concurs de șah la Biserica „Sfinții Voievozi” din Roman

Concurs de șah la Biserica „Sfinții Voievozi” din Roman

Dimensiune text

 

În contextul Zilelor Parohiei ,,Sfinții Voievozi”, în perioada 4 – 6 noiembrie, în Biserica Albă din Roman a avut loc prima ediție a concursului școlar „Șahul – exercițiul gândirii strategice”, la care au participat elevi pasionați de acest sport de la Clubul Copiilor din Roman, dar și întâlnirea tinerilor din  Asociația Tineretul Ortodox Român, filiala Roman, la împlinirea unui an de la constituirea asociației.

Concursul desfășurat luni, 6 noiembrie, face parte din programul cultural-religios dedicat sărbătorii închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii copiilor și hramul Bisericii Albe, organizat cu binecuvântarea IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La eveniment au participat Ilie Boloca, directorul Clubului Copiilor din Roman, profesor Florinel Vieru, 22 de tineri cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, însoțiți de părinți, și preoții bisericii organizatoare. După consumarea etapelor concursului, care a durat trei ore, tinerii au fost premiați cu jucării și diplome, fiind încurajați să persevereze pentru a pătrunde în tainele acestui sport al minții.

„Acest concurs este rodul unui parteneriat încheiat între Parohia «Sfinții Voievozi» Roman și Clubul Copiilor Roman și se dorește a fi o colaborare pe termen lung între cele două instituții. Premiile acordate elevilor câștigători au fost oferite de parohie grație sprijinului acordat de Firma VarunaS Timișoara, reprezentată de dl. Mihai – Gabriel Marin de la magazinul din Iași, o instituție care a sprijinit în numeroase rânduri inițiativele de acest fel ale Parohiei «Sfinții Voievozi»”, precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

,,Motivația organizării unui astfel de concurs se dorește a fi încercarea de a așeza față în față pe tinerii care în contemporaneitate sunt atrași din ce în ce mai mult în a-și petrece timpul liber în spațiul virtual. Deși pasionații de șah au posibilitatea de a practica acest sport disputând partide cu un adversar virtual sau cu un program virtual, bucuria participării la o competiție este cu atât mai mare cu cât pot împărtăși păreri și pasiuni comune în relație reală, interpersonală. Biserica nu este doar un spațiu al rugăciunii, ci și al educației, așadar un astfel de concurs este binevoit și ne simțim onorați că am putut organiza această întâlnire”, a subliniat părintele paroh Valentin Băltoi.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0