Concurs de proiecte pentru alegerea consilierului primarului municipiului Roman

Dimensiune text

În urma concursului de proiecte pentru alegerea unui consilier personal al primarului municipiului Roman, pe adresa primar@primariaroman.ro au fost primite propuneri de proiecte de la următorii cetățeni: Maria Manuela Mărtișcă, Tudor Dumitriu, Elena Palaghia, Radu Chiprian, Mircea Bostan și Constantin Cudalb.

 

Începînd cu data de 28 iunie 2012, timp de zece zile, pînă pe 8 iulie 2012, inclusiv, romașcanii sînt invitați să voteze cel mai bun proiect dintre cele afișate pe site-ul Primăriei Roman – http://www.primariaroman.ro – secțiunea „Concurs consilier al primarului”, completînd formularul de pe site.

Numele viitorului consilier personal al primarului, desemnat prin vot de romașcani, va fi cunoscut pe data de 9 iulie 2012.

Partener media al acestui proiect este Ziarul de Roman, care vă invită ca în fiecare zi să citiți și să analizați proiectele propuse publicate în ediția print și online a Ziarului de Roman – http://www.news-roman.ro/ziarulderoman -, apoi să votați pe site-ul primăriei.

 

Proiecte propuse de Mircea Bostan

1. Construirea unui Teatru Municipal în parteneriat public-privat sau din donaţii.
2. Înfiinţarea la nivelul Primăriei a unui organism financiar independent care să colecteze 2% din impozite pentru revigorarea economică a municipiului.
3. Înfiinţarea unui „Parc naţional de distracţii” pentru copii în Parcul din Roman.
4. Construirea unui Aeroport pentru avioane particulare de mici dimensiuni pe terenul fostei IFFP Roman.
5. Înfiinţarea unei „Școli de vară” internaţionale pentru sculptori. Lucrările donate vor fi amplasate în parc.
6. Înfiinţarea unui muzeu de „Antropologie urbană”.
7. Înfiinţarea unei secţii de confecţionat obiecte tradiţionale de către romi – cazane de ţuică, tigăi, ceaune etc, într-o hală a fostei IM Roman.
8. Simpozion anual „La masa lui Constantin, cu sufletul în coloana infinitului”, 16 martie – în Parc.
9. Curs de „Ataraxie” (liniştea sufletului) în colaborare cu Arhiepiscopia Romanului.
10. Denumirea Parcului din Roman cu numele unei mari personalităţi romaşcane.
11. Concurs internaţional de proză „Cezar Petrescu”.
12. Galerie „Foto” a primarilor romaşcani în incinta Primăriei.
13. Refacerea Cetăţii Domneşti de la Gîdinţi şi organizarea anuală a unor turniruri medievale, după care se va petrece cu „Busuioacă de Bohotin” şi carne de berbec la proţap în „Crama Domnească”.
14. Achiziţionarea unor „casete tip” cu antetul Primăriei pentru a le oferi invitaţilor de marcă ai urbei, alături de alte atenţii şi simboluri.
15. Înfiinţarea în cadrul Primăriei Roman a unui departament de „Psihologie comunitară”.
16. Înfiinţarea în cadrul Primăriei Roman a unui birou specializat în consultanţă pentru accesarea de fonduri europene.COMENTARII

WORDPRESS: 0