Concurs de postere de Ziua Mondială a Mediului

Dimensiune text

În anul 2012 – Anul internațional al Energiei Durabile pentru Toți, celebrarea Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie se desfășoară sub sloganul „Economia Verde: Ești și tu implicat?”.

 

Manifestările anului 2012 au ca scop promovarea unor mijloace mai inteligente de utilizare și producere a energiei și de implicare a publicului larg într-o serie de activități legate de producerea și utilizarea surselor de energie regenerabilă și de eficiența energetică. Eficientizarea resurselor presupune folosirea acestora într-un mod cît mai responsabil – ceea ce înseamnă că trebuie să facem mai mult utilizînd resurse mai puține și să ne asigurăm că soluțiile energetice nu pun în pericol mediul, clima și bunăstarea generațiilor viitoare.

În anul 2012, Ziua Mondială a Mediului propune o temă generoasă, în contextul crizei economice actuale: „Economia Verde”, ca o alternativă viabilă pentru îmbunătățirea condițiilor sociale, dar și a riscurilor de mediu. În acest sens, Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) a identificat zece domenii de acțiune: agricultură, energie, turism, deșeuri, producție și industrie, construcții, pescuitul, sivicultura, transporturile și apa.

Pentru a marca, la nivel local, cele două evenimente de mediu, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Neamț lansează un concurs de afișe, care pot fi însoțite de un slogan sau mesaj, în vederea suținerii utilizării energiilor regenerabile pe scară largă cu impact asupra dezvoltării durabile. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu și liceu cu vîrste între 12 și 18 ani, iar propunerile de afișe pot fi elaborate de echipaje formate din maxim doi elevi. Fiecare echipaj va trimite o singură propunere de afiș, iar fiecare unitate de învățămînt se poate înscrie cu maximum trei lucrări. Tehnica de lucru a afișului este la alegerea participanților, iar dimensiunea acestuia trebuie sa fie în format A3. Criteriile de evaluare sînt originalitatea ideii, impactul vizual asupra privitorului și designul afișului.

Comisia de jurizare va fi formată din reprezentanți ai APM Neamț. Lucrările vor fi depuse la sediul APM Neamț pînă pe data de 7 iunie 2012, iar premierea va avea loc pe 8 iunie 2012, prin organizarea unei expoziții cu afișele selectate. Informații suplimentare și alte detalii despre concurs se vor obține de la sediul APM Neamț – Compartimentul Proiecte, Relații Publice, sau la tel.: 0233 215 049, int. 104.


COMENTARII

WORDPRESS: 0