Concurs de idei pentru elevii din învățămîntul tehnic

La Colegiul Tehnic „Miron Costin” a avut loc sîmbătă, 2 iunie, cea de-a patra ediție a Concursului interjudețean de referate și lucrări științifice „Infotehnica”.

 

Concursul, desfășurat sub sloganul „Ajută-mă să mă afirm!”, se adresează elevilor de clasa a IX-a și a X-a, din învățămîntul profesional și tehnic, care nu sînt incluși în olimpiadele pe discipline tehnice, contribuind, astfel, la stimularea motivației învățării, dar și profesorilor. Concursul presupune prezentarea unor referate și comunicări științifice în baza unei activități de studiu teoretic sau a unor realizări experimentale și a unor inovații. Sînt concepute patru secțiuni, valabile și pentru cadre didactice: Construcții și lucrări publice, Mecanică, Turism și Electric.

Vrem să-i învățăm pe acești elevi să se afirme, să-și compare rezultatele muncii cu alți elevi, din alte localități și din alte județe. În același timp, oferim, prin acest concurs, posibilitatea dezvoltării capacității de comunicare, de cooperare, a abilității de relaționare, de lucru în echipă și implicare. De asemenea, concursul va oferi participanților posibilitatea unei abordări transdisciplinare și interdisciplinare, pe diferite teme care pot răspunde nevoilor de afirmare și de participare a tinerilor în competiții„, a spus Iosefina Aramă, director adjunct la Colegiul Tehnioc „Miron Costin”.

Au intrat în concurs 32 de lucrări, semnate de elevi de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, Colegiul Tehnic „Danubiana”, Colegiul Tehnic „Petru Poni”, Liceul „La Salle” Pildești, Colegiul Tehnic de Transporturi și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, din Piatra Neamț, și de la Liceul Economic „Vasile Conta” din Tîrgu Neamț.

La secțiunea destinată profesorilor au participat 21 de profesori, de la liceele tehnologice din Roman, dar și de la Liceul Tehnologic Nisiporești, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Petroșani, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dorohoi, Grup Școlar „Alexandru Ioan Cuza” Slobozia și Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0