CONCURS DE CREAŢII LITERARE LA ȘCOALA „CARMEN SYLVA” HORIA

CONCURS DE CREAŢII LITERARE LA ȘCOALA „CARMEN SYLVA” HORIA

 

creatiiÎn perioada 26 mai – 6 iunie, la Școala gimnazială „Carmen Sylva” Horia se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a Proiectului de creaţii literare în limbile română, engleză şi franceză „Carmen Sylva”.

Conform calendarului, până pe 15 mai se vor expedia lucrările pe adresa de email a şcolii, iar în perioada 26 mai – 6 iunie se va alcătui echipa de evaluare, se vor juriza creaţiile literare înscrise în concurs şi se va realiza clasamentul final. Până pe 17 iunie se vor elibera diplomele pentru autori şi se va demara tehnoredactarea volumului în format electronic cu creaţiile participanţilor la proiect.

Concursul este structurat pe trei secţiuni: limba română, limba engleză şi limba franceză – toate pe poezie şi proză. Creaţiile literare vor fi elaborate pe o temă la alegere: natura, patriotismul, istoria neamului românesc, prietenia, iubirea, lumea fantastică etc. Fiecare elev poate participa cu maxim o poezie şi o lucrare în proză, în timp ce un cadru didactic nu poate participa cu mai mult de cinci lucrări la concurs.

Nu se percepe taxă de participare.

Creaţiile literare vor fi evaluate de către un juriu format din profesori de specialitate de la Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia şi alte şcoli din judeţul Neamţ (care nu au lucrări înscrise în concurs). Se vor urmări în mod deosebit: originalitatea lucrărilor, corectitudinea din punct de vedere gramatical a textelor, coerenţa. Pentru fiecare dintre cele trei secţiuni se vor acorda premiile I, al Il-lea şi al III-lea, menţiuni şi premii speciale (pentru lucrările deosebite). Data limită de expediere a lucrărilor este 25 mai 2016.


COMENTARII

WORDPRESS: 0