Prima paginăSport

Concurență acerbă pentru Perie la Olimpiadă

Dimensiune text

Bianca Florentina Perie (foto), campioana națională a României în proba de aruncare a ciocanului, mai are cîteva zile pînă va pleca la Londra unde va participa la prima olimpiadă din carieră, ediția cu numărul 30.

 

Sportiva antrenorului emerit Lucică Cucoș, născută și formată la Roman, legitimată acum la Sport Club Municipal Bacău, va pleca spre capitala Regatului Unit al Marii Britanii în ziua de 1 august, ea urmînd să intre în concurs o săptămînă mai tîrziu, în 8 august, cînd sînt programate calificările.
Bianca este prima dintre atletele din delegația României care și-a realizat baremul de participare la Jocurile Olimpice, anul trecut, cu prilejul Campionatului Mondial de Atletism de la Daegu (Coreea de Sud) unde s-a clasat pe locul al șaselea, cu cea mai bună aruncare – de 72,14 metri.

Veștile actuale referitoare la Bianca Perie, în perspectiva participării la Jocurile Olimpice, nu sînt dintre cele mai bune.
A făcut o întindere și acum se află la tratament. Cu starea de sănătate nu poți să știi niciodată ce te așteaptă. Sperăm să își revină cît mai repede. Oricum, vom merge la Londra și ea va participa. Va fi însă extrem, extrem de greu. Am văzut ce rezultate au avut, în ultima perioadă, unele dintre sportivele care vor arunca la Londra. Deja sînt trei atlete cu aruncări de peste 78 de metri. În aceste condiții, este clar că obiectivul nostru nu poate fi mai mare decît calificarea în finală, intrarea între primele 12 sportive ale lumii. La ora asta pot spune că stăm binișor în privința rezultatelor Biancăi. Aruncă la antrenamente undeva pe la 70-71 de metri. Așteptăm să înceapă lupta și să dovedim ce putem„, a declarat antrenorul Lucică Cucoș. Finala feminină la aruncarea ciocanului este programată duminică, 12 august, de la ora 19.35 (locală).

Numărul sportivilor români la această ediție a Jocurilor Olimpice, care se desfășoară pentru a treia oară la Londra – record în materie, este de 104.
Deja o veste proastă vine de la gimnastică. Larisa Iordache, una dintre pretendentele la medalie sau medalii, s-a accidentat și riscă să rateze participarea.

Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc vineri, 27 iulie, ora 23. Olimpiada se va încheia în 12 august.COMENTARII

WORDPRESS: 0