Comunitatea din Pildeşti a îmbrăcat straie de sărbătoare

23 de preoţi, autorităţi locale şi peste o mie de credincioşi au participat, vineri, la liturghia solemnă de la biserica din Pildeşti, care şi-a sărbătorit hramul.

 

pildesti 01Pe 15 august, întreaga comunitate catolică din Dieceza de Iaşi s-a aflat în sărbătoare, cinstind-o pe Sfânta Fecioară Maria la sanctuarul din Cacica sau în cele 13 biserici cu hramul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Unul dintre lăcaşurile de cult din Dieceza de Iaşi care şi-a sărbătorit hramul este noua biserică din Pildeşti. Sute de credincioşi din Pildeşti, dar şi din celelalte localităţi ale comunei Cordun, au participat la slujba solemnă de la noua biserică a satului.

Sărbătoarea de hram a început la Pildeşti joi seară, când, după sfânta liturghie, la ora 20, a avut loc tradiţionala procesiune cu imaginea Sfintei Fecioare Maria, care a parcurs drumul de la biserica veche la biserica nouă din sat, însoţită de peste 500 de credincioşi.

Vineri, începând cu ora 11.00, a avut loc Sfânta Liturghie solemnă de hram, oficiată de preotul Ioan Ciobanu, fiu al satului, actualmente paroh la Catedrala arhiepiscopală „Sfântul Iosif” din Bucureşti. La slujbă au participat 22 de preoţi, mulţi dintre ei fii ai satului.

Peste o mie de credincioşi au participat la această ceremonie. Printre ei s-au numărat senatorul Ioan Chelaru, Adrian Diaconu, primarul comunei Cordun, şi viceprimarul Adrian Ciobanu. Predica a fost rostită de preotul Alois Moraru, fiul satului, în prezent paroh la biserica „Fericitul Ieremia Valahul” din Roman, care i-a îndemnat pe credincioşi să îşi preţuiască mamele şi să o cinstească pe mama cerească, Sfânta Fecioară Maria, înălţată la cer.

Pentru această mare sărbătoare creştină s-au întors şi mulţi dintre localnicii care lucrează în străinătate, astfel că toată comunitatea s-a bucurat de acest eveniment religios.


COMENTARII

WORDPRESS: 0