Comunicat de presă: „Opriți-o pe Monica Macovei!”

Am luat act cu îngrijorare și uimire de ultima tentativă a Monicăi Macovei de a pune presiune pe justiție prin modul incalificabil în care a cerut PÎCCJ să ia un dosar al procurorului Mihai Negulescu de la Parchetul Judecătoriei Brașov, deși nu avea calitate procesuală.

Ingerințele repetate în actul de justiție ale europarlamentarului PDL Monica Macovei se cunoșteau, erau aproape notorii, dar nu exista și o probă materială a acestora. 

 

Acum, dovada este dată chiar de către CSM, care în data de 22 mai 2012, a analizat, în plen, rezultatele verificărilor Inspecției Judiciare ca urmare a cererii unui procuror din Parchetul de pe lîngă Judecătoria Brașov, Mihai Negulescu, care s-a plîns Consiliului că fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, prin demersurile sale, a încercat să-i știrbească independența și reputația profesională.
În fapt, într-un mod de-a dreptul scandalos, această supra-numită Ioana D’Arc a justiției, dar care seamănă aproape leit în comportament cu Ana Pauker, solicitase Procurorului General al României să preia un dosar aflat în curs de soluționare la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Brașov pentru a fi instrumentat la PÎCCJ, ca să fie soluționat „mai rapid” și „profesionist”. În mod evident, procurorul care lucra în acest dosar, Mihai Negulescu, a considerat pe bună dreptate că aceasta este o ingerință crasă în activitatea sa independentă și a cerut CSM să-i apere aceasta independență.

Inspecția Judiciară a conchis că Ministerul Public nu a dat curs solicitării europarlamentarului Monica Macovei, menționînd că implicarea în cursul unui dosar a unei persoane care nu are calitate procesuală este considerată o ingerință în actul de justiție, și atunci cînd se concretizează într-o presiune exercitată asupra procurorului investit cu soluționarea dosarului.

Este de apreciat modul în care instituțiile statului au analizat acest caz de o gravitate extremă și fără precedent.

Monica Macovei demonstrează încă o dată (pentru a cîta oară?!?) că singurul mod real în care acceptă să funcționeze justiția din România este după propriile dorințe sau umori. Este evident că nu i-a păsat niciodată cu adevarat de independența justiției, de performanța acestui sistem sau de problemele reale cu care se confruntă.

Acum avem și dovada materială de necontestat care ne arată că această doamnă se comportă exact ca un komisar din anii ’50.

Instituțiile statului trebuie să blocheze ferm asemenea acte fără precedent, iar asociațiile profesionale ale magistraților trebuie să protesteze hotărît împotriva unui comportament sfidător și aberant al unui europarlamentar. Mai mult chiar, consider că PDL trebuie să se delimiteze urgent de asemenea practici ale unui membru al său de vază.

Partenerii noștri europeni vor înțelege, mai devreme sau mai tîrziu, că sub masca atent și îndelung croită de apărător al justiției, Monica Macovei este, de fapt, un dușman feroce al acestui sistem și nu pierde nici o ocazie în a denigra în mod nejustificat doar actele ce nu sînt pe placul domniei sale, chiar dacă inițiativele sale sînt în disprețul legii!

Monica Macovei trebuie oprită din drumul său de distrugere sistematică a unui sistem judiciar care trebuie să-și consolideze independența!


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • cadru didactic 6 ani

  Ce sa spunem domnule senator ce este corect cand la carma scolilor sunt ascultate glasurile primarilor care habar nu au ce este un examen, sunt pusi oameni care stau cu capul plecat la tot ce spune primarul care apoi rade de ei , este jalnic ce s-a petrecut cu invatamantul nemtean asa ca la justitie este la fel

 • sam 6 ani

  Domnu avocat,sunteti la putere.curentul,gazul,benzina,motorina.apa s-au scumpit.de aici,in lant,toate celelalte.asta ma intereseza pe mine,nu meciulPSD cu Monica Macovei.
  veniti,dracu cu picioarele pe pamint.altfel , pe 9 decembrie o luati in barba,da rau de tot.

 • Vladimir 6 ani

  Cred ca sam are dreptate in unele privinte. Ca Macovei „ne canta” zi si noapte la Bruxelles , vede toata lumea si orice om de buna credinta pricepe si stie ce are de facut. Guvernul Ponta sa treaca de la a semnala magariile portocalii , la penalizarea vinovatilor. Sa recupereze banii praduiti si sa dea bice guvernarii , in principal punerea economiei in functie. Sunt prea multe de facut , dar altele mai pot astepta , ca vedem toti ce nenorocire au lasat guvernele basiste.
  Atentie si la candidaturi! Oamenii trebuie sa fie de valoare si fara „bube-n cap” chiar si mici , ca gasca baselului are un hangar plin cu dosare. Daca eu as candida , sunt sigur ca mi-ar aparea imediat dosarelul in care voi fi fluierat vreo data si in biserica.