Prima paginăComunicate

Comunicat de presă

Dimensiune text

Mugur Cozmanciuc: „Guvernul PSD trebuie să dovedească faptul că există fonduri pentru mărirea salariilor, nu ne putem juca cu măsuri populiste”

Principiul nediscriminării trebuie să funcţioneze la nivelul tuturor categoriilor de salariaţi. Legislativul are obligaţia, în calitate de for ales direct de români, să nu facă discriminări între demnitari/parlamentari şi ceilalţi bugetari. În acest context, PNL cere ca majorarea salariilor bugetarilor să se facă unitar şi doar de Parlament, şi nu prin decizii ale Guvernului.

Mai mult, cerem ca Legea salarizării bugetarilor, înainte de a fi dezbătută de senatori şi deputaţi, să fie analizată de toate partidele politice parlamentare. Altfel spus, această decizie trebuie luată în contextul consultărilor pe care PNL le-a iniţiat cu privire la asigurarea macrostabilităţii economice a României. Orice hotărâre cu impact bugetar este nevoie a fi luată cu responsabilitate şi care să ţină cont de riscurile care pot apărea. Un dezechilibru bugetar poate avea repercursiuni şi asupra mediului privat. Capitalul privat are în economia românească un rol preponderent şi, de aceea, orice decizie legată de bugetul statului trebuie pusă în concordanţă cu sectorul privat, care aduce PIB-ului venituri semnificative din care sunt susţinute, printre altele, salariile şi pensiile românilor.

Liberalii au cerut de fiecare dată când Guvernul a luat măsuri cu efecte asupra bugetului (Noul Cod Fiscal, Legea salarizării bugetarilor) să dovedească faptul că acestea sunt sustenabile pe termen mediu şi lung.

Sunt adepul motivării angajaţilor, însă astfel de măsuri trebuie bine calculate din punct de vedere economic. Este adevărat că banii din salarii se duc în consum, dar trebuie bine gândită sustenabilitatea măsurilor de creştere a salarizării pe termen mediu şi lung. Consider că Ministerul de Finanţe trebuie să facă precizări clare, care să demonstreze valabilitatea pe termen lung a legii de salarizare a bugetarilor.

Nu se pot mări salariile bugetarilor pe criterii preferenţiale. Nu trebuie să fim demagogi, este important să fim corecţi şi responsabili când luăm decizii. Este important să avem resurse pentru a putea onora cu adevărat măririle de salarii.

Mugur Cozmanciuc

Deputat PNL

Co-preşedinte PNL Neamţ

COMENTARII

WORDPRESS: 0