Comuna Moldoveni se pregătește de sărbătoare

Dimensiune text

Administrația publică de la Moldoveni se pregătește pentru sărbătoarea comunei, care va avea loc pe 15 august, cînd creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului.

 

Primarul comunei Moldoveni, Marcel Ioan Bîrjoveanu (foto stînga), a inclus printre manifestările zilei un program artistic susținut de cunoscutele artiste Laura Lavric și Anda Adam pe locul special amenajat din satul Moldoveni, o întîlnire cu fiii satului care se reîntorc din străinătate pentru petrecerea concediului, oficialități din municipiul Roman și autorități județene, oameni de afaceri și politicieni. Evenimentul are loc în ziua în care Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Moldoveni își serbează hramul. Pentru manifestările dedicate zilei comunei autoritățile locale vor cheltui 10.000 lei.

Întîlnirea cu fiii satului este un prilej pentru autoritățile locale de a face cunoscută stema heraldică a comunei Moldoveni.
Stema are în componență două spice, care semnifică preponderența agriculturii în preocuparea oamenilor, iar în partea de jos un stejar reprezentat în două culori, care simbolizează curajul sătenilor și permanența locuirii în cele două sate componente – Moldoveni și Hociungi„, a precizat Marcel Ioan Bîrjoveanu, primarul comunei Moldoveni.

Satul Moldoveni, fost Porcești, sat de răzeși din timpul domnitorului Ștefan cel Mare, va împlini în acest an 564 de ani de la prima atestare documentară. Comuna dispune de o suprafață de 3.400 de hectare de teren agricol, lucrat în asociații agricole.

 

Apă, asfalt, grădiniță nouă și cămin cultural modernizat

 

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Moldoveni

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Moldoveni

La ceas de sărbătoare, edilul comunei Moldoveni vrea să facă un bilanț al realizărilor primului mandat și să prezinte consătenilor principalele obiective pentru următorii patru ani.
Cea mai mare realizare a comunei o constituie proiectul integrat pe Măsura 322 în valoare de 2,5 milioane de euro, realizat din fonduri europene. Prin acest proiect au fost înființare rețele de alimentare cu apă și canal în satele Moldoveni și Hociungi, în lungime de 21,5 kilometri. Proiectul cuprinde construirea unei unități școlare destinate preșcolarilor, asfaltarea a șase kilometri de drum, precum și modernizarea căminului cultural din satul Moldoveni. „Lucrările de execuție a căminului cultural se vor finaliza într-o lună și jumătate. Se lucrează în ritm susținut la asfaltarea drumurilor, a fost pus primul strat de asfalt, iar acum se lucrează la șanțuri și rigole„, a declarat primarul comunei Moldoveni.

Lucrările la grădinița din satele Hociungi și Moldoveni sînt finalizate. Clădirea are trei săli de clasă, depozite de jucării pentru toate grupele, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare și va fi destinată unui număr de 65 de copii. „În ceea ce privește grădinița, mai avem de adus doar mobilierul„, a spus primarul Bîrjoveanu.

Modernizarea a 8,5 kilometri de drum comunal și montarea de panouri solare la sediul administrativ, prin Programul „Casa Verde”, sînt doar cîteva dintre proiectele autorităților locale aflate pe listele de așteptare.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • cetatean 8 ani

    Felicitari domnule primar, poate mai invata si cei care sunt vecini sa se ocupe de interesele comunei nu sa se ocupe numai de ale lor personale , nu dam nume ca stiu ei despre cine e vorba.