Prima paginăEconomie

Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine la Roman

Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine la Roman

Dimensiune text

 

 

Marți, 19 martie, în intervalul 14:30 – 17:30, la KultHub, va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers, eveniment organizat împreună cu KultHub din Roman. Pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului, iar participarea este gratuită, informează organizatorii.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro în perioada 5 martie – 2 iunie, completând un formular prin care să înțelegem mai bine ideea de business.

În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din Roman din 19 martie, tinerii vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei căutăm la Future Makers.

Alături de echipa Future Makers, Sebastian Hrib, fondator Kult Hub, va facilita atelierul și îi va ghida pe tineri în experiența antreprenorială.

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:
– vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
– sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi viitor;
– vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
– vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un model de business.

„Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să îi ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6% dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%), alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

În luna iunie, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. „Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine”, mai precizează organizatorii.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 300 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social. Atelierul din Roman este organizat cu sprijinul KultHub. Mai multe detalii despre atelierele de antreprenoriat şi competiţie pe www.futuremakers.ro, pagina de Facebook Future Makers și Instagram @futuremakersro.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0