Compartimentul Endocrinologie al Spitalului Municipal a fost reabilitat și modernizat

Compartimentul Endocrinologie al Spitalului Municipal a fost reabilitat și modernizat

Dimensiune text

 

Miercuri, 31 mai, la Spitalul Municipal de Urgență Roman a avut loc inaugurarea Compartimentului Endocrinologie, după ce a fost supus lucrărilor de modernizare și reamenajare. Alături de conducerea spitalului, șeful secției și personalul medical din cadrul unității sanitare s-au aflat primarul Lucian Micu și deputatul Laurențiu Leoreanu

„Au fost efectuate lucrări de igienizare, au fost schimbate instalația sanitară și instalația electrică. Acum, fiecare pacient are o instalație de iluminat la capul patului tocmai pentru ca, în timpul nopții, când trebuie să își ia glicemia, să poată să nu îi deranjeze pe ceilalți pacienți. Au fost schimbate ușile și s-a pus și un covor din PVC. Unele lucrări au fost efectuate în regie proprie”, a afirmat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

„Ne bucurăm că putem oferi pacienților și personalului medical care lucrează aici condiții moderne, într-o secție reabilitată. Pe măsură ce posibilitățile vor crește, vom interveni și cu alte investiții la nivelul acestei secții”, a declarat primarul Lucian Micu.

Lucrările de modernizare a Compartimentului Endocrinologie, care au costat 85.000 de lei, au făcut parte dintr-un program extins al conducerii administrative a Romanului și al conducerii spitalului, prin care 20 de secții au fost aduse la noi standarde, în ultimii ani. În acest moment, doar trei secții mai au nevoie de astfel de lucrări și se fac demersuri pentru amenajarea uneia noi, secția de Paliație.

Chiar miercuri, 31 mai, s-au aniversat 30 de ani de când Compartimentul de Endocrinologie și Diabetologie a fost înființat în cadrul spitalului. Compartimentul are acum 23 de paturi – 15 paturi pentru diabet, nutriție și boli metabolice, iar opt pentru endocrinologie. Aici lucrează 16 salariați – un medic, nouă asistenți și șase infirmieri – și se speră că, de la anul, în cadrul compartimentului va putea fi angajat un nou medic. „Acesta este, de fapt, proiectul de viitor al nostru, privind resursa umană, și vreau să subliniez sprijinul constant al conducerii spitalului, care permanent a scos postul la concurs. Ne pregătim și netezim drumul tinerilor. Am speranța, concretă, că, de la 1 ianuarie 2018, voi avea, probabil, o colegă ce absolvă rezidențiatul și care este romașcancă”, a declarat medicul șef al Compartimentului Endocrinologie, Silvia Măndășescu, medic primar cu dublă specializare în diabetologie și endocrinologie, doctor în științe medicale.

„Felicit conducerea spitalului și personalul medical, care au o preocupare constantă, precum și pe doamna doctor Măndășescu, un specialist remarcabil al spitalului și al municipiului nostru, datorită căreia avem o secție de endocrinologie între cele mai bune din Moldova”, a declarat deputatul Laurențiu Leoreanu.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • „Ne bucurăm că putem oferi pacienților și personalului medical care lucrează aici condiții moderne, într-o secție reabilitată.”??????ALOOOOOOO????Stie cineva ca in spital nu este apa calda????Nu cred…

  • IAR CU TUCIURIUL IN PRIM PLAN? MICU E MIC PESTE TOT VAI DE CAPU LUI CATINDAT