Prima paginăActualitateRoman

Comisie pentru facturarea individuală a apei în Roman

Dimensiune text

Va fi redactat un regulament pentru facturarea și contorizarea individuală a consumului de apă.

O situaţie care a creat neplăceri foarte multor romaşcani, deseori adusă în atenţie, de presă, autorităţilor locale şi judeţene, va fi, în sfârşit, schimbată. Este vorba de modul de facturare a consumului de apă pentru persoane care locuiesc în condominiu.

Consilierii locali vor trebui să decidă, miercuri, dacă sunt de acord cu formarea unei comisii care să întocmească un Regulament Local de facturare şi contorizare individuală a consumului de apă. Proiectul de hotărâre este iniţiat de primarul Laurenţiu Dan Leoreanu şi consilierii PNL Vasile Mocanu şi Bogdan Savin.

Comisia va fi formată din şapte persoane: trei consilieri locali – ce vor fi nominalizaţi şi votaţi în cadrul şedinţei de miercuri -, citymanagerul Ovidiu Bojescu, directorul tehnic Felician Ioniţă, Cristian Buzdugan – coordonatorul Regionalei Est al ApaServ – şi un jurist din cadrul ApaServ.

„La momentul actual nu este asigurată acurateţea repartizării costurilor pe apartamente, existând numeroase cazuri de necorelare a consumului realizat şi a costurilor repartizate pe apartament, inechităţi care generează nemulţumiri în rândul utilizatorilor şi consum de resurse din partea operatorului. Pentru înlăturarea acestor neajunsuri şi pentru a crea un cadru legal pentru soluţionarea acestei probleme, se impune şi adoptarea unui regulament care să reglementeze metodologia de contorizare şi facturare individuală a apei pentru fiecare utilizator în cadrul unui condominiu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Contorizarea individuală a fost cerută de mai mult timp de romaşcani, principalele nemulțumiri fiind pierderile adăugate, lunar, la plata întreţinerii şi faptul că, în cazul debranşărilor, aveau de suferit şi cei buni platnici, nu doar restanţierii.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
 • vasile 8 ani

  de cativa ani 3 apartamente dintr-o scara de bloc ne-am desprins din conducta de apa,cu o teava separata dotata cu 2 apometre de intrare [unul al acvaserv si unul al nostru] si alte 3 apometre individuale [toate apometrele sant clasa C] SI NU AM PLATIT NICI O PIERDERE.

 • maria 8 ani

  Singura solutie este desfiintarea ASOCIATIILOR DE PROPRIETARI, unde se fura si la alte capitole: reparatii fictive,cheltuieli materiale….

 • FANICA 8 ani

  Ar cam fi cazul ne-am cam saturat de platit apa pentru ,,baietii destepti” fiecare cat consuma atata sa plateasca

 • Mosu Lica 8 ani

  Facturare si contorizare individuala?! Da’ pana acum, cum se face? Se contorizeaza (de catre unii!) si se factureaza (de catre altii!) si se plateste…individual ! PS ,,Pierderile” (adica ,,furtul” unor locatari) platite de ,,fraieri” cand se recupereaza ?!!!!
  PS.2. Pe cand contorizarea individuala? (ca de ,,regulamente” – numai pentru unii – suntem satui !!!!)