Prima paginăSocial

Comisarul șef Dragoș Bălău, numit la conducerea IPJ Bacău

Comisarul șef Dragoș Bălău, numit la conducerea IPJ Bacău

Dimensiune text

Vineri, 5 martie, Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisarul șef de poliție Constantin Dragoș Bălău, anterior șeful Poliției municipiului Roman, a fost împuternicit să exercite, pentru trei luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Decizia vine după ce ministrul Afacerilor Interne a decis demiterea fostei conduceri a IPJ Bacău și a Poliției municipiului Onești, după evenimentele de la începutul acestei săptămâni din Onești, în care doi bărbați și-au pierdut viața, după ce au fost luați ostatici într-un apartament.

Comisarul șef de poliție Constantin Dragoș Bălău are peste 23 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind șef al Poliției Muncipiului Roman. Dragoș Bălău are 46 de ani. A absolvit Liceul „Roman-Vodă”, promoția 1993, după care a urmat cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 1997. Începând cu anul 1998 activează ca ofițer în cadrul Poliției Roman, pe care o conduce din toamna anului 2005. Dragoș Bălău a lucrat în aproape toate domeniile de activitate ale Poliției Roman, acesta activând în cadrul Biroului Judiciar, Biroului de Cercetări Penale, la cel de Ordine Publică, dar și în cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă al IPJ Neamț.

În noua funcție, Dragoș Bălău îl va avea ca șef pe comisarul șef de poliție Toader Buliga – anterior șef al IPJ Suceava și director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din Ministerul Afacerilor Interne –, acesta fiind împuternicit, tot de la 5 martie, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să exercite, pentru trei luni, atribuțiile funcției de inspector șef al IPJ Bacău.

Conform reprezentanților IPJ Neamț, în această perioadă conducerea Poliţiei municipiului Roman va fi asigurată de adjunctul șefului Poliţiei Roman, comisarul şef de poliție Constantin Radu, ordinele interne în acest sens urmând a fi emise cel mai probabil luni, 8 martie.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0