Prima paginăEconomie

Comercianții autorizați de articole pirotehnice, verificați de ITM Neamț

Comercianții autorizați de articole pirotehnice, verificați de ITM Neamț

Dimensiune text

În perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț a efectuat verificări în privința respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor pirotehnice. Obiectivul acţiunilor de control a fost identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare, informează ITM Neamț.

Premergător etapei de control, ITM Neamţ a desfăşurat etapa de avizare a spaţiilor pentru comercializare şi autorizare a unităţilor, precum şi testarea şi autorizarea pirotehnicienilor. Pentru desfăşurarea activităţilor cu articole pirotehnice, în judeţul Neamţ au fost autorizaţi 23 de agenţi economici – nouă dintre aceştia utilizează pirotehnicieni autorizaţi şi pot organiza jocuri de artificii, iar restul au fost autorizaţi pentru comercializarea articolelor pirotehnice. Au fost avizate 25 de spaţii de comercializare.

În timpul activităţii de autorizare/avizare, reprezentanţii agenţilor economici au fost îndrumaţi cu privire la regimul de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, precum şi cu privire la răspunderile juridice în cazul constatării abaterilor de la reglementările legale.

În cadrul etapei de control, inspectorii de muncă au verificat dacă deţinătorii de articole pirotehnice respectă condiţiile prevăzute în autorizaţii pentru a desfăşura aceste activităţi, mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv dacă intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege, transportul articolelor pirotehnice se face conform prevederilor legale, depozitarea acestora este conformă, dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate, articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Au fost controlaţi toţi agenţii economici autorizaţi, unul dintre aceştia fiind sancţionat contravenţional pentru că în spaţiul destinat păstrării articolelor pirotehnice se aflau şi alte materiale. Pe parcursul derulării acţiunii, nu au fost înregistrate la ITM Neamţ sesizări privind nerespectarea prevederilor legale în acest domeniu, au mai precizat reprezentanții ITM Neamț.

 

Foto: ITM Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Cristian 6 luni

    „Felicitari” d-lor inspectori! Ai autorizati si dupa aceea asteptati sa primiti sesizari de la cetateni pt. nerespectarea prevedarilor legale! Cu alte cuvinte, asteptati ca altii sa va faca treaba!? Daca n-au fost sesizari de la cetateni, inseamna ca vanzarea materialelor pirotehnice s-a efectuat in conditii legale? Va inselati! Cetatenii de buna credinta nu fac sesizari pt. ca de multe ori aceste sesizari se intorc impotriva lor pt, ca nu se pastreaza confidentialitatea celui care a facut sesizarea!Trebuia sa-i verificati, sau sa cereti sprijinul reprezentantilor politiei sau politiei locale, deoarece acesti comercianti au vandut „pe sub mana” si materiale pirotehnice interzise ge lege!