Prima paginăActualitateNeamt

Comercianţi de produse alimentare, amendaţi de DSV

Dimensiune text

DSVSA Neamţ a efectuat numeroase controale şi a dat amenzi de mii de lei în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Neamţ a desfăşurat 57 de controale în diferite obiective – măcelării, carmangerii, pieţe, restaurante, magazine alimentare, supermarketuri, târguri de animale sau depozite frigorifice, în perioada 10-23 decembrie 2013.

O măcelărie a fost amendată cu 2.000 lei pentru manipularea necorespunzătoare a cărnii. Câte o amendă de 600 de lei au primit o pescărie, pentru neasigurarea lanţului frigorific, un producător particular care deţinea o stână, pentru vânzare în loc neautorizat şi lipsa analizelor, o carmangerie, pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor, şi o persoană fizică ce a fost surprinsă comercializând produse din carne de porc într-o piaţă agroalimentară, în spaţiu neautorizat şi nerespectând condiţiile de igienă.

„În diferite magazine alimentare şi puncte de alimentaţie publică au fost descoperite produse cu etichete necorespunzătoare sau chiar lipsă, cu ambalaje desfăcute, nu erau respectate criteriile de compatibilitate la depozitarea produselor în spaţiile frigorifice sau graficele de temperatură nu erau completate la zi, iar la un restaurant nu erau igienizate corespunzător ustensilele de lucru”, a declarat doctorul Anton Neculai, şeful Biroului Inspecţii al DSVSA Neamţ.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 4.400 lei.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mosu Lica 7 ani

    WOW !!! Ce informatie ,,precisa” !! Da’ mai ales cui ajuta ?!!