Prima paginăSocial

Comandament pentru bâlciul anual. Paza a fost sporită

Comandament pentru bâlciul anual. Paza a fost sporită

Dimensiune text

 

balciMarţi, 26 iulie, a avut loc comandamentul pentru organizarea bâlciului anual, când s-au pus la punct ultimele detalii privind regulile de funcţionare a comerţului şi a parcurilor de distracţie. Inaugurarea bâlciului va avea loc joi, 28 iulie.

Bâlciul în acest an se va desfăşura doar în incinta bazarului, în parcarea din faţă şi în curtea societăţii din imediata apropiere. „Am discutat despre asigurarea de utilităţi şi responsabilii pe partea de control, monitorizare, verificare, pe tot ceea ce înseamnă condiţii de mediu, siguranţa alimentelor etc. Am prezentat dispoziţia primarului, cu locaţie precizată foarte clar, cu programul orar, cu căi de acces, cu distribuirea forţelor de ordine publică şi de siguranţă. În acest moment, majoritatea locurilor au fost deja adjudecate. În aceste zile se definitivează restul de alocări care au mai rămas. Important e că şi în acest an am avut solicitări şi vom avea încasări importante la bugetul Direcţiei de Administrare a Pieţelor, Obor şi Bazar”, a precizat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Forţele de ordine, formate din echipe de la Poliţia Locală, Jandarmerie şi o firmă privată de pază, vor fi şi în uniformă, dar vor patrula şi în civil. Programul de funcţionare va fi până la ora 23, cu închiderea muzicii la ora 22. Proprietarii caselor din zonă vor putea face comerţ, dar doar cu acordul Primăriei Roman şi fără a scoate în stradă sau pe trotuar tarabe sau corturi. Bâlciul se închide, ca-n fiecare an, pe 6 august.

Și consilierii locali au fost invitaţi să ia parte la momentul deschiderii bâlciului, acolo unde tradiţional se face un tur al comercianţilor şi cei mai îndrăzneţi testează utilajele de distracţie.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0