COLABORARE ÎNTRE ADRNE ŞI ALIANŢA PROVINCIILOR DIN OLANDA DE NORD

COLABORARE ÎNTRE ADRNE ŞI ALIANŢA PROVINCIILOR DIN OLANDA DE NORD

Dimensiune text

 

olandaConsiliul pentru Dezvoltare Regională Nord Est, organ deliberativ al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE), s-a întâlnit în şedinţă marţi, 22 martie, în sala Ion Creangă a Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ.

Ședinţa s-a desfăşurat în prezenţa preşedinţilor de consilii judeţene din Regiunea Nord Est, reprezentanţi ai consiliilor locale municipale şi orăşeneşti din fiecare judeţ al regiunii şi a unei delegaţii a Alianţei Provinciilor din Olanda de Nord (SNN). Momentul a fost folosit şi pentru închegarea unei colaborări între ADRNE şi SNN, demarată în 2015.

„Mă bucur că avem oaspeţi renumiţi pentru abilităţile de a lucra pe proiecte, renumiţi în a identifica soluţiile cele mai potrivite pentru dezvoltare din cât mai multe puncte de vedere şi cred că, venind în faţa noastră cu exemple de bună practică, vom avea ce învăţa de la noii noştri colaboratori. Salut prezenţa dumnealor în regiunea noastră, sper să rămână cu amintiri frumoase din această vizită şi, pe viitor, îmi doresc să avem cât mai dese colaborări, pentru o dezvoltare complementară a regiunii noastre şi a regiunii pe care o reprezintă dumnealor”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

După şedinţa Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord Est, delegaţia olandeză a participat, la Piatra Neamţ, la o masă rotundă cu actori regionali, pe tema „Economie circulară și Mediu”.  Vizita a continuat la Iași, cu întâlniri cu mediul universitar și de afaceri pe temele identificate în Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii, respectiv ITC, modele de afaceri, industria textilă și industria agroalimentară.

Judeţul Neamţ a mai fost vizitat, în luna octombrie a anului trecut, de reprezentanţii Alianţei Provinciilor din Olanda de Nord. Aceştia au avut o discuţie cu oficiali din cadrul CJ Neamţ şi ADRNE pe baza Programului Comun de Specializare Inteligentă Olanda de Nord – România de Nord-Est. Prin acest program comun de lucru, autorităţile intenţionează să se obţină o schimbare valorică a regiunilor de dezvoltare, definirea unor procese şi proiecte interconectate, gestionarea programului printr-un comitet de coordonare, cu reprezentare, din ambele regiuni, din partea societăţii civile, a mediului de afaceri, a sectorului cunoaşterii şi a administraţiei publice.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0