Codul Silvic se va reinventa în Neamţ

Dimensiune text

Dezbaterea noului act normativ este organizată de deputatul PSD Liviu Harbuz (foto), vicepreşedinte al comisiei pentru agricultură. Întâlnirea specialiştilor cu responsabilii politici are loc la Durău, în perioada 27-30 ianuarie.

Deputatul PSD Liviu Harbuz aduce „acasă” o dezbatere de interes naţional privind noul Cod Silvic, unul dintre cele mai importante proiecte de acte normative ce vor intra în atenţia Camerei Deputaţilor.

Dezbaterea va avea loc în perioada 27-30 ianuarie, la Durău. Iniţiativa organizării acestei dezbateri în judeţul Neamţ aparţine vicepreşedintelui comisiei pentru agricultură, deputatul Liviu Harbuz, atât pentru că este nemţean, dar şi pentru că Direcţia Silvică din Neamţ ocupă un rol important atât prin vasta experienţă în problemele legate de fondul forestier, dar şi în cazuistica şi legislaţia privind retrocedările.

„Este un proiect la care ţin foarte mult şi pe care am promis că îl voi discuta inclusiv în judeţul Neamţ, iar acum nu fac decât să-mi ţin promisiunea făcută anul trecut. Dacă vreţi, este o ambiţie ca noul Cod Silvic să devină o lege de nivel european, care să asigure corectitudine, să apere proprietăţile – şi pe cele private, şi pe cele ale statului -, să fie utilă celor care lucrează în acest domeniu şi să evite, pe cât posibil, sute de procese, să minimalizeze riscul defrişărilor masive şi să-i pedepsească mai aspru pe cei care devin infractori din dorinţa de a se îmbogăţi. De aceea avem nevoie de aceste dezbateri obiective, să putem afla şi să tinem cont de părerile celor implicaţi direct în aplicarea acestei legi, extrem de importante” , a declarat deputatul PSD Liviu Harbuz.

La dezbaterile de la Durău sunt aşteptaţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Direcţiei Silvice Neamţ, Asociaţiei Proforest din România, Societăţii Progresul Silvic din România. De asemenea, vor participa reprezentanţi ai Academiei de Știinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Șişeşti”, ai Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere Braşov, ai Asociaţiei Constructorilor Forestieri din România, ai Asociaţiei Administratorilor de Păduri din România, Asociaţiei Patronale a Forestierilor din România, ai Confederaţiei Consilva, ai Asociaţiei Proprietarilor de Păduri din România, precum şi ai Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice. Dată fiind importanţa dezbaterii Codului Silvic, sunt aşteptaţi să participe la conferinţă toţi parlamentarii de Neamţ, indiferent de culoarea politică.

Conferinţa despre Codul Silvic face parte dintr-o campanie lansată în teritoriu, pe teme de interes major, sub patronajul comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrii alimentare şi servicii specifice din Camera Deputaţilor şi cu sprijinul consiliilor judeţene.COMENTARII

WORDPRESS: 0