Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până sâmbătă seară

Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină, până sâmbătă seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări meteo de tip cod galben și cod portocaliu, pentru o mare parte a teritoriului, inclusiv județul Neamț, până duminică dimineață, 1 iulie.

Conform meteorologilor, de vineri, 29  iunie, ora 11:30, până sâmbătă, 30 iunie, ora 6, în cea mai mare parte a Moldovei, precum și în Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, nordul Munteniei și zona montană și deluroasă a Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină (Cod galben). Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat  40 – 50 l/mp.

De vineri, 29  iunie, ora 15, până sâmbătă, 30 iunie, ora 6, în jumătatea de nord a Moldovei, zona Carpaților Orientali, local în Maramureș și în sud-estul Transilvaniei temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40 – 50 l/mp și pe arii restrânse 60 – 70 l/mp (Cod portocaliu).

 

 

De asemenea, de sâmbătă, 30 iunie, ora 6, până duminică, 1 iulie, ora 06, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină (cod galben). Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40 – 50 l/mp.

Sâmbătă, 30 iunie, de la ora 6 la ora 23, local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60 – 70 l/mp (cod portocaliu).

Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0