Prima paginăActualitate

Cod Portocaliu de caniculă în București și 11 județe

Dimensiune text

Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu valabilă pentru luni și marți, cînd canicula se va intensifica și va persista în cea mai mare parte a Olteniei și local în Muntenia, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Județul Neamț nu este afectat (vezi foto).

 

Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37….38 de grade Celsius și pe arii restrînse 39 de grade.
Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, astfel încît îndeosebi în cursul zilei de marți și al nopții de marți spre miercuri, vor fi descărcări electrice, intensificări de vînt ce vor lua și aspect de vijelie, averse ce pot depăși pe arii restrînse 20…25 l/mp și izolat căderi de grindină. Aceste fenomene vor fi mai frecvente în regiunile nordice, estice, sudice, precum și la munte.

De asemenea, se menține Codul Galben în regiunile vestice, sudice și estice, unde valul de căldură va persista iar temperaturile maxime vor atinge frecvent valori de 35….37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80.

COMENTARII

WORDPRESS: 0