Prima paginăActualitate

Cod galben de viscol și ger

Dimensiune text

Miercuri și joi este cod galben de vreme rea.

 

Gerul Bobotezei vine anul acesta pe stil vechi. Dacă de ziua Botezului Domnului, preoții nu au avut de unde face cruci de gheață, termometrele arătînd, la acel timp, vreme de primăvară, zilele care urmează vor fi cu adevărat de iarnă.

Începînd de miercuri, de la ora 2.00, și pînă joi, 26 ianuarie, la ora 18.00, partea de est a țării intră sub incidența atenționării meteorologice de cod galben. Atenționarea metorogică, care a fost emisă de Administrația Națională de Meteorologie, vizează 30 de județe din toată țara, printre care și județul Neamț.

„În intervalul menționat, vremea se va înrăutăți în sudul și estul țării și în zona Carpaților Meridionali și Orientali. În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vîntul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși, la rafală, 60 sau chiar 70 km/h, în special în județele din sud-estul țării, unde va fi viscol”, se arată în comunicatul emis de Administrația Națională de Meteorologie. În Dobrogea și în sudul și estul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitațiile vor fi mixte și se va produce polei.

După intervalul menționat, vremea va deveni geroasă, îndeosebi noaptea și dimineața, mai ales în estul, sudul și centrul țării. În perioada codului galben, temperaturile maxime vor fi negative, iar minimile vor coborî sub minus zece grade Celsius.

COMENTARII

WORDPRESS: 0