Cod galben de vânt puternic, prelungit până joi seară

Cod galben de vânt puternic, prelungit până joi seară

Dimensiune text

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, miercuri, atenționarea de tip cod galben vizând precipitații și vânt puternic emisă la începutul săptămânii, până joi seara.

Conform meteorologilor, de miercuri, 24 octombrie, ora 22, până joi, 25 octombrie, ora 18, în zona Carpaților Meridionali și Orientali, local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1.500 de metri altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. La peste 1.800 de metri, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24 spre 25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90 – 100 km/h și va fi viscol puternic.

În noaptea de miercuri spre joi (24 spre 25 octombrie) și pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50 – 60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0