Cod galben de vânt puternic, până miercuri dimineață

Cod galben de vânt puternic, până miercuri dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni o avertizare vizând intensificări ale vântului, predominant cu ninsori la munte, până miercuri, 15 aprilie, la ora 6.

Conform meteorologilor, în dimineața zilei de marți, 14 aprilie, în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 –70 km/h. Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70 – 90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

În intervalul marți, 14 aprilie, ora 21:00 – miercuri, 15 aprilie, ora 06:00, în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80 – 100 km/h, spulberând zăpada.

Meteorologii atrag atenția că în regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0