Cod galben de precipitații, de luni până marți dimineață

Cod galben de precipitații, de luni până marți dimineață

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat duminică atenționarea meteo emisă la mijlocul acestei săptămâni, prelungind intervalul afectat de instabilitate atmosferică accentuată până marți, 21 mai.

Astfel, până marți seara, 21 mai, ora 22, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

De luni, 20 mai, ora 12, până marți, 21 mai, ora 6 (COD GALBEN), mai multe județe din sudul, centrul și nord-estul țării, inclusiv județul Neamț, vor fi afectate de cantități de precipitații însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. Conform meteorologilor, în acest interval, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0