Prima paginăSocial

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până duminică dimineață

Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până duminică dimineață

Dimensiune text

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două atenționări vizând fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru cea mai mare parte a țării, valabile până duminică dimineață.

Conform meteorologilor, în intervalul vineri, 14 august, ora 18:00 – sâmbătă, 15 august, ora 10:00 (COD GALBEN), în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, precum și în nord-vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și, izolat, 40 – 50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

De asemenea, în intervalul sâmbătă, 15 august, ora 10:00 – duminică, 16 august, ora 10:00 (COD GALBEN), în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 – 25 l/mp și pe arii restrânse 40 – 60 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, sâmbătă, pe arii restrânse și în sud-estul țării, iar duminică, din nou, în majoritatea regiunilor.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0